Anmeldelse Natur/teknologi
0   188

Puls

Puls

Fakta


Titel
Puls

Forfatter
Erik Christensen, Malene Grandjean, Katrine Harbo Jacobsen, Tina Læbel, Anne Navntoft

ISBN
9788702065206


Lærervejledning med kopisider: 112 sider, 623,75 kroner. Grundbog: 48 sider, 150 kroner

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Sidste nye skud på stammen inden for natur/teknik tager fat på både faglig læsning og evaluering lige fra første side i 1. klasse. Grundbogens fem emner er alle bygget op omkring samme skabelon. I introfasen stilles en masse spørgsmål, og eleverne spores ind på emnet, i fordybelsesfasen arbejdes med emnet fra flere vinkler, og i outro-fasen skal eleverne formidle og evaluere, hvad de har lært. Der er endda udarbejdet en multiple-choice-test til hvert emne.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærervejledningen følger grundbogen nøje, og der er lidt faglig baggrundsviden, hvor det skønnes nødvendigt, og masser af gode råd til den rent praktiske afvikling af timerne. Til hvert kapitel hører et antal kopiark, hvoraf cirka halvdelen kan løses med en blyant, mens resten omhandler forskellige simple forsøg. Der er ikke meget nyt under solen - langt det meste er set før i andre systemer i forskellige variationer, men der er dog lige et par stykker, jeg ikke har set før, for eksempel "Lav et følespil" og "Kan du se farver i mørke?"

Til systemet hører en i-bog, som består dels af grundbogens tekst digitalt, dels af blandt andet filmklip og animationer, hvilket løfter og supplerer grundbogen rigtig godt. Nogle af filmklippene er desværre ret uskarpe og er lidt omstændelige at komme frem til.

Samlet set er "Puls" udmærket, men jeg fornemmer en tendens til at gøre faget natur/teknik mere og mere skriftligt og bogligt og mindre eksperimenterende. Lad os nu ikke falde i test-, måle- og evalueringsfælden, men også huske at få ungerne med ud i virkeligheden og undres og begejstres over naturen og teknikken.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt