Debat
0   240

Hvor blev du af, Anni

Vi savnede din tilstedeværelse, da kreds 20's lærere onsdag den 13. oktober afholdt demonstration foran Gladsaxe Rådhus. Her havde du haft alle tiders chance for at forklare, hvad du mener om, at Gladsaxe Byråd med chefforhandler Ole Andersen i spidsen samme aften vedtog et budgetforlig, som indebærer store forringelser.

Der bliver færre deletimer, færre vikartimer, decimering af sekretær- og servicepersonale, nedskæringer på skolefritidsordningsområdet - og forbløffende nok, så benytter byrådet sig af lejligheden til at nedskære antallet af lærerstillinger. Dette på trods af, at børnetallet de næste fire år vokser med 12 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

Derudover er det en kendsgerning, at lærerne bliver pålagt flere undervisningstimer.

Alt dette med henvisning til den overenskomst, som du kaldte 'fremtidssikret'. Men hvilken fremtid?

Nu ser vi resultaterne af en overenskomst, der giver mulighed for så mange forskellige fortolkninger. Enkelte medlemmer i hovedstyrelsen var jo i stand til at gennemskue 'hullerne'. Og er der huller, så er der altid - som i Gladsaxe - en Ole Andersen, der er villig til at udnytte dem.

Mange andre kredse i andre kommuner vil i den kommende tid være i samme situation som os. Vi synes, det er vigtigt at delagtiggøre dem i vores erfaringer, så lærerne ved det næste hovedstyrelsesvalg stemmer på personer, som vil arbejde for en bedre overenskomst for lærerne. Som en rigtig fagforening bør gøre.

lærerne på Høje Gladsaxe Skole

Svar

Jeres demonstration fandt sted samme dag, som vi havde hovedstyrelsesmøde. Jeg foreslog, at de hovedstyrelsesmedlemmer, der kunne, deltog i demonstrationen. Selv havde jeg ikke mulighed for det, da jeg direkte efter hovedstyrelsesmødet skulle til et for længst planlagt formandsvalgsmøde på Bornholm.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ