Debat

Hvor blev du af, Anni

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi savnede din tilstedeværelse, da kreds 20's lærere onsdag den 13. oktober afholdt demonstration foran Gladsaxe Rådhus. Her havde du haft alle tiders chance for at forklare, hvad du mener om, at Gladsaxe Byråd med chefforhandler Ole Andersen i spidsen samme aften vedtog et budgetforlig, som indebærer store forringelser.

Der bliver færre deletimer, færre vikartimer, decimering af sekretær- og servicepersonale, nedskæringer på skolefritidsordningsområdet - og forbløffende nok, så benytter byrådet sig af lejligheden til at nedskære antallet af lærerstillinger. Dette på trods af, at børnetallet de næste fire år vokser med 12 procent.

Derudover er det en kendsgerning, at lærerne bliver pålagt flere undervisningstimer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alt dette med henvisning til den overenskomst, som du kaldte 'fremtidssikret'. Men hvilken fremtid?

Nu ser vi resultaterne af en overenskomst, der giver mulighed for så mange forskellige fortolkninger. Enkelte medlemmer i hovedstyrelsen var jo i stand til at gennemskue 'hullerne'. Og er der huller, så er der altid - som i Gladsaxe - en Ole Andersen, der er villig til at udnytte dem.

Mange andre kredse i andre kommuner vil i den kommende tid være i samme situation som os. Vi synes, det er vigtigt at delagtiggøre dem i vores erfaringer, så lærerne ved det næste hovedstyrelsesvalg stemmer på personer, som vil arbejde for en bedre overenskomst for lærerne. Som en rigtig fagforening bør gøre.

lærerne på Høje Gladsaxe Skole

Svar

Jeres demonstration fandt sted samme dag, som vi havde hovedstyrelsesmøde. Jeg foreslog, at de hovedstyrelsesmedlemmer, der kunne, deltog i demonstrationen. Selv havde jeg ikke mulighed for det, da jeg direkte efter hovedstyrelsesmødet skulle til et for længst planlagt formandsvalgsmøde på Bornholm.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS