Blog
2   33

Udtræksfag afsløret: Stor forskel på fagenes massefylde

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I mandags fik 9. klasses eleverne besked om, hvilke to udtræksfag deres klasse skal op i. I min klasse var der glæde og stor tilfredshed at spore, mens jublen i parallelklassen var knap så højlydt.

 

Eleverne er naturligvis godt klar over, hvilke udtræksfag der kræver mere forberedelse end andre. Derfor var glæden stor, da mine elever blev præsenteret for to ekstra skriftlige prøver. Det er ikke nødvendigvis de fag, de er skarpest til, men det giver nu immervæk mere tid til fordybelse kun at skulle op i tre frem for fem mundtlige prøver på 3 ½ uge.

Folkeskolens afgangsprøver er de første reelle prøver eleverne skal igennem. Det er springbrættet til (formodeligt) mange kommende eksamener, som kommer til at have betydning for deres videre færden i uddannelsessystemet.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Eleverne skal klædes på

I folkeskolen klæder vi eleverne på til kommende eksamener på ungdomsuddannelserne. De skal have en god oplevelse med at gå til deres første prøver, og derfor kunne jeg som lærer godt have ønsket mig, at mine elever fik muligheden for at snuse til endnu flere mundtlige prøver, end det var tilfældet i år set i lyset af deres udtræksfag.

Jeg har forståelse for mine elevers jubel over udtræksfagene i denne omgang, for de har bestemt fået et nemmere udtræk end andre. Det er ekstremt tidskrævende at skulle op i idræt fremfor biologi selvrettende, og når nu nogle klasser ”slipper ” lidt nemmere, så kan jeg blot blive bekymret – for ungdomsuddannelser på den anden side efter folkeskolen er hårde, og det niveau, man skal præstere på her, er et andet.

Derfor kunne jeg godt tænke mig, at vores elever fik en mere jævn trækning, hvor alle fik det samme niveau forberedelsesmæssigt samt blev ramt af et forberedelsespres, der en smule kan matche, hvad der venter dem.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.179 andre er allerede tilmeldt