Uskolet
0   5

Forligsmanden er et kvindemenneske? Kræver hun så også ligeløn?

Det har forbavset væsentlige dele af den danske befolkning, at den såkaldte forligsmand, som har været så meget i vælten på det seneste, er et kvindemenneske. »Mette?« lød det for eksempel forbavset fra en erhvervsaktiv herre forleden. »Javel. Men hun er da sikkert en sød og kvik pige«.

Hvad der imidlertid bekymrer yderligere, er, om denne moderne forligsperson nu også vil stille krav om for eksempel samme løn som sine mandlige forgængere. »Jeg har såmænd stor respekt for disse kvindfolk, som synes så opsatte på at gøre sig gældende på arbejdsmarkedet uden for hjemmet i disse år«, forklarer herren. »Men vi er jo ikke ens - ha, heldigvis da! - og vi har altså her til lands visse traditioner, som man ikke bare kan kaste vrag på fra den ene dag til den anden. Nu denne relativt nye lov om ligeløn for eksempel, den blev altså vedtaget for blot … æh, 42 år siden«. Ifølge de seneste opgørelser tjener danske mænd i dag gennemsnitligt 13 til 17 procent mere end kvinder.

Artiklen fortsætter under banneret

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre 
alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ