Inspiration, debat og erfaring med fagfagligheden forrest, det er noget af det, de nye faglige rådgivere på folkeskolen.dk bidrager med.

Lærere er faglige fyrtårne

Nu er der endnu mere inspiration til dine fag på folkeskolen.dk. Sidste år præsenterede vi syv rådgivere – nu får yderligere fem fag deres egne faglige fyrtårne.

Janne Skovbjerg
Erika Wünsche
Anne-Dorte Hertzum
Mette Mellerup
Vicky Kjær Søndergaard Sørensen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Janne Skovbjerg, 44 år, faglig rådgiver i religion.

Lærer på Brårup Skole i Skive. Har undervist i religion i 16 år og er blandt andet beskikket censor i faget. Har en pædagogisk diplomuddannelse (PD) i vejledning i it og medier og er bestyrelsesmedlem i Religionslærerforeningen.

Blog: Folkeskolens religionsrådgiver

Erika Wünscher, 53 år, faglig rådgiver i tysk og fransk. Lærer på Brobyskolerne, afdeling Pontoppidan. Har undervist i 28 år, mest i sprogfagene. Underviser p.t. på skolens internationale linje. Har udvekslet meget med andre skoler i Europa og er i øjeblikket med i Transatlantic Educators Dialog, TED, hvor lærere i EU og USA diskuterer undervisning, kultur og uddannelsespolitik.

Blog: Folkeskolens tysk- og franskrådgiver

Anne-Dorte Hertzum, 60 år, faglig rådgiver i madkundskab. Lærer på Præstelundskolen i Brande. Blev færdig som lærer i 1983 og har undervist i cirka 25 år i hjemkundskab/madkundskab - de seneste 22 år på Præstelundskolen.

Blog: Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Mette Mellerup, 43 år, faglig rådgiver i naturfag. Lærer på Sølystskolen i Silkeborg. Har undervist i ti år - de sidste tre år udelukkende i naturfag. Er også ansat i Silkeborg Kommunes videnscenter. Holder foredrag og workshops om den fælles prøve, organisering af naturfag og sprogbaseret undervisning i naturfag og er beskikket censor fra sommeren 2019.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Vicky Kjær Søndergaard Sørensen, 37 år, faglig rådgiver i billedkunst. Lærer på Højmark Skole og billedskolelærer på Herning Billedskole. Har tidligere arbejdet som formidlingsinspektør på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, projektleder på Kunstbussen Artibus og idémager for av form.

Folkeskolens billedkunstrådgiver

På de faglige netværk deler lærere undervisningstips, faglig viden og holdninger til deres fag. Her finder du også artikler, anmeldelser af læremidler og den nyeste forskning. De faglige netværk er støttet af Lærerstandens Brandforsikring.