Bent Vandborg Sørensen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleinspektør Bent Vandborg Sørensen, Langagerskolen, Århus, døde den 12. maj efter kort tids sygdom. Bent Vandborg Sørensen blev 64 år.

Det var med stor sorg, vi fik meddelelsen om Bents alt for tidlige død.

Vi var hans faglige kollegaer, sparringspartnere, kampfæller, kammerater i modgang og medgang og ofte stridslystne debattører om vores fælles faglige mission: at det pædagogiske behandlingsarbejde med børn og unge med autisme i Danmark var »i verdensklasse«.

Bent var det helt indlysende valg som formand for »Samrådet«, den sammenslutning, som blev etableret for mere end 20 år siden for blandt andet at sikre denne mission. Det var indledningen på en ny, meget produktiv og konstruktiv videns- og praksisudvikling på autismeområdet i Danmark. At der er foregået en imponerende vidensdeling og praksisudvikling i og på tværs af institutioner, børnehaver, specialskoler i de seneste 20 år, hvor også forældre, forældreorganisation, pårørendegrupper har været involveret, er ikke mindst en af Bents store fortjenester.

Denne mission var Bent med til at igangsætte, og han var i høj grad med til at præge udformningen af den. Vi, der står tilbage, vil gøre alt, hvad vi kan, for at fortsætte, hvor Bent slap.

Kaj Kristiansen, Krabbeshus Heldagsskole, Niels Henrik Juul, Brøndagerskolen, Mogens Kaas Ipsen, Sofieskolen