Formand for de statsansattes forhandlingsfællesskab CFU, Flemming Vinther, fortalte, at han ikke så noget perspektiv i at fortsætte forhandlingerne på det statslige område her til aften.

Forhandlere sendt hjem: Ingen fremskridt på statens område

Forligsmand Mette Christensen har sendt forhandlerne på statens område hjem efter fem timers forhandlinger, skriver DR.dk. De statsansattes topforhandler Flemming Vinther så intet perspektiv i at fortsætte forhandlingerne.

Publiceret Senest opdateret

Sidste deadline er 1. maj

Med forligsmand Mette Christensens anden udskydelse har hun ikkelængere mulighed for at forlænge forhandlingerne efter 1. maj. Detvil sige, at det offentlige Danmark senest på ArbejdernesInternationale kampdag ved, om der er indgået en aftale, eller omde bliver sendt ud i en storkonflikt.

Løber tiden ud vil strejken træde i kraft søndag den 6. maj,mens lockouten vil ramme lørdag den 12. maj. Kalder forligsmandenfor sammenbrud inden da, vil både strejken og lockouten træde ikraft fem dage efter.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhandlingerne på statens område er ikke brudt sammen, fortæller innovationsminister Sophie Løhde til DR.

"Det så svært ud, da vi gik ind ad døren. Det så også svært ud, da vi gik ud. Derfor slutter vi for i dag. Vi kommer simpelthen ikke videre", sagde statens topforhandler Sophie Løhde, da hun kom ud af Forligsinstitutionen. 

Hun understregede, at det er forligsmand Mette Christensen, der beslutter, om der er sammenbrud eller ej. Og det er ikke sket i dag. Umiddelbart var det kun forhandlerne på det regionale og kommunale område, der var indlkaldt til Forligsinstitutionen i morgen, men nu er også de statslige forhandlere indkaldt til kl. 10 i morgen. 

Formand for de statsansattes forhandlingsfællesskab CFU, Flemming Vinther, fortalte, at han ikke så noget perspektiv i at fortsætte forhandlingerne på det statslige område her til aften.

"Det har vi meddelt vores arbejdsgivermodpart, og det har vi meddelt forligsmanden, og forligsmanden er enig", siger Flemming Vinther til DR.

Læs mere

DR.dk: Efter en dag uden fremskridt: Statslige forhandlere sendthjem fra Forligsen

Powered by Labrador CMS