Debat

Tjenestemandspensionen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da folkepensionen blev indført, tilkøbte tjenestemændene sig ret til folkepensionens grundbeløb ved en tilsvarende nedgang af tjenestemandspensionen, som er finansieret ved løntilbageholdenhed. Disse penge blev omgående brugt af arbejdsgiveren, hvorved inflationsforringelse blev undgået. Pensionsudbetalingen overgik til tilbagebetalingen af de »lånte« beløb.

Pensionens størrelse er afhængig af tjenestetidens længde, og pensionen bør fremover reguleres med samme procent, som de aktive får. Det er ikke nok bagefter at stemme nej. Vi skal med fra starten.

Kongressen bør forlange to pensionistmedlemmer i hovedstyrelsen. Det kan gøres billigt. Pensionister skal ikke frikøbes, og der er sparet over en halv million årligt ved udmeldingen af Statspensionisternes Centralforening.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi er godt 17.000 pensionister i Danmarks Lærerforening. Behovet for talsmænd er stigende.