Eleverne på STU bevarer som udgangspunkt deres hidtidige forsørgelsesgrundlag, lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Handicaptillæg til STU-elever ville koste staten 525 millioner kroner

Hvis de omkring 5.000 STU-elever over 18 år skulle have et tillæg svarende til det SU-handicaptillæg på 8.662 kroner om måneden, de ville kunne få, hvis de gik på en anden uddannelse, ville det koste staten 525 millioner kroner årligt. Det skønner undervisningsministeren i et svar til Mattias Tesfaye (S).

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er dog ikke udsigt til, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil pålægge staten den udgift, idet hun henviser til, at det ved STU-lovens vedtagelse blev besluttet, at eleverne som udgangspunkt bevarer deres hidtidige forsørgelsesgrundlag. Det kan for eksempel være førtidspension eller revalidering, mens unge, der ikke før STU har fået en ydelse, har ret til uddannelseshjælp.

"Gældende regelgrundlag medfører således, at STU-elevers ydelses- og indtægtsforhold ikke reguleres via Statens Uddannelsesstøtte, hvorunder handicaptillægget hører, men under andre ordninger tilpasset den enkelte elevs situation", lyder det i Merete Riisagers svar til Mattias Tesfaye.

Du kan læse ministerens to svar via disse link:

Læs mere

Merete Riisagers første svar

Merete Riisagers andet svar