Blog
0   7

Adgang til kilder med Padlet til kulturfagsprøverne

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I den nye bekendtgørelse for kulturfagene må eleverne kun tilgå nettet i begrænset omfang. På få minutter kan man sikre kilder fra undervisningen til prøverne. Læs her hvordan.

Du ved nu, om du skal føre til prøve. Måske skal du føre til prøve for første gang. Måske er du usikker på den nye bekendtgørelse fra januar. Hvordan tolker man de nye regler for anvendelse af it?

Eleverne må ikke søge ny viden på nettet til prøven, og kilderne fra undervisningen skal være gemt på elevernes computere. Med skolelederenes tilladelse kan de desuden tilgå de undervisningsportaler, som du har anvendt i din undervisning. Ret enkelt.

Mere snørklet kan det blive, når du har anvendt avisartikler, youtube- videoer og andet i din undervisning, for hvordan lagrer du disse kilder hurtigt og nemt?

Det kan du gøre ved at gemme kilderne i en Padlet, som eleverne uden problemer kan få adgang til indenfor lovens rammer.

Artiklen fortsætter under banneret

Elementært, kære kollega.

Eleverne kan bruge padlet på Skoletube, men det er nemmere at sende dem linket til den færdige Padlet, som de så gemmer på deres computer. Fordelen ved kildepadletten er, at selvom eleverne kan afspille youtube- videoer fra den, sendes de ikke ud på selve Youtube. Det samme gør sig gældende for artikler fra diverse medier.

Samtidig er Padlet vel nok et af de letteste værktøj at tilgå som lærer, og har man sine links klar, opretter man bare et link i padletten, hvorved kilden bliver fuldt synlig og tilgængelig med et klik.

I eksemplet ovenfor, har jeg brugt skabelonen ”reol”, som jeg kan smide kilderne ind under de enkelte emner til prøven. I dette tilfælde historie.

Opbyg padletten gennem året.

Det er klart en fordel, hvis du opretter din kildepadlet tidligt, så du løbende kan smide kilderne ind på den. Så ligger den klar til deling, hvis dit fag udtrækkes til prøve, og du sparer en del tid med at genfinde kilderne. Hvis du har gemt kilderne på din læringsplatform, henter du dem bare herfra.

Bliv hængende. Der kommer mere om prøverne her på bloggen i den kommende tid.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.647 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.288 andre er allerede tilmeldt