"Jeg synes, at det er mærkeligt, og vi skal endda først møde ind klokken 14 i morgen (på statens område, red.). Jeg er noget overrasket, fordi det er lidt svært at se, hvad nyt der er. Vi har jo for søren været gang i flere måneder og kender elementerne. Vi er meget overrasket alle sammen", lød det fra Anders Bondo Christensen om, at forhandlerne lidt i 23 fik besked på at tage hjem.

Forhandlerne går igen hjem i seng uden afklaring

Det blev ikke til en afklaring på de offentlige overenskomster i løbet af weekenden. Forhandlerne har forladt Forligsinstitutionen for at gå hjem i seng. Staten forhandler videre i morgen mandag, mens kommuner og regioner er indkaldt til tirsdag.

Publiceret Senest opdateret

De har indtil 1.maj

Med forligsmand Mette Christensens anden udskydelse har hun ikkelængere mulighed for at forlænge forhandlingerne efter 1. maj. Detvil sige, at det offentlige Danmark senest på ArbejdernesInternationale kampdag ved, om der er indgået en aftale, eller omde bliver sendt ud i en storkonflikt.

Løber tiden ud vil strejken træde i kraft søndag den 6. maj,mens lockouten vil ramme lørdag den 12. maj. Kalder forligsmandenfor sammenbrud inden da, vil både strejken og lockouten træde ikraft fem dage efter.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhandlerne havde ellers lagt op til, at weekendens forhandlinger ville blive de endegyldigt sidste. Men sent søndag aften blev det klart, at forhandlingerne igen er sat på pause - og denne gang en lidt længere en af slagsen.

Forhandlerne forlod drypvis Forligsinstitutionen og fortalte, at forhandlingerne om de statsansattes overenskomst genoptages i morgen kl. 14, mens forhandlerne på kommunernes og regionernes område er indkaldt til tirsdag klokken 10.

OK18: En meget stille forhandlings-søndag

Selvom det igen ikke blev til løsning, skal man ifølge kommunernes chefforhandler Michael Ziegler ikke betragte den nye pause som et nederlag.

"Det er bare udtryk for, at det her er svært, og derfor tager det tid. Da jeg kom herind fredag morgen med beskeden om at huske tandbørste, havde jeg regnet med, at så var det sidste runde. Og det er det så ikke. Men det er ikke i sig selv noget nederlag, at vi tager en pause. Det tror jeg faktisk, at vi alle har brug for", lød det KL-forhandleren på vej ud af Forligsinstitutionen, der også tilføjede, at selvom kommunerne ikke er blevet bedt om at møde ind i morgen, skal dagen ikke bruges på at holde fri.

"Dagen i morgen skal bruges til noget, så vi kan komme på videre på tirsdag".

Løhde: Situationen er meget alvorlig

Innovationsminister Sophie Løhde kaldte efter dagens møder situationen for meget alvorlig.

"Hver dag jeg er gået ind ad døren til Forligsinstitutionen, har det været med ambitionen om at lande en aftale, begge parter har kunnet se sig selv i. Og derfor har jeg selvsagt ikke opgivet endnu, men jeg må understrege, at det er dybt alvorlig situation, vi står i. Det ser meget svært ud".

Lærernes formand Anders Bondo Christensen, der er de kommunalt ansattes topforhandler, fortalte, at han var meget overrasket over, at forligsmanden har valgt sende forhandlerne hjem tidligere end normalt.

"Jeg synes, at det er mærkeligt, og vi skal endda først møde ind klokken 14 i morgen (på statens område, red.). Jeg er noget overrasket, fordi det er lidt svært at se, hvad nyt der er. Vi har jo for søren været gang i flere måneder og kender elementerne. Vi er meget overraskede alle sammen", lød det fra Anders Bondo, der også sidder som næstformand i CFU, der forhandler for de statsansatte.

Hvem skal bruge denne her tænkepause?

"Der kan jeg sige med sikkerhed, at det er ikke er os. For vi ved ikke, hvad vi skal tænke over. Vi går med sådan en 'hvad var lige det, der skete der?'-fornemmelse".

Lærernes krav om arbejdstid handler om mere end en kvartalsnorm 

Dennis K.: Spisepausen er den største uenighed

Samme holdning lød fra FOA-formand Dennis Kristensen.

"Det er sådan; gad vide, hvad der egentlig foregår?", lød det fra en overrasket FOA-formand, der samtidig fortalte, at der slet ikke har været forhandlinger på hverken det kommunale eller regionale område i dag.

"Der har ikke været nogen kontakt mellem os og kommunerne og regionerne.  Så det har været en ventedag, som så bliver til en fridag i morgen", sagde han.

Er det den betalte spisepause, der forhindrer jer i at komme videre?

"Det vil jeg gætte på. Det vil være det mest oplagte, når jeg kigger på, hvad vi i øvrigt har diskuteret i kommunerne og regionerne. Så man nok sige, at det ligner noget med, at spisepausen både i staten, i kommunerne og i regionerne er det vanskeligste problem lige nu".

OK18: En meget stille forhandlings-søndag