Debat
0   266

Ansvar for egen læring?

Jeg vil gerne takke formanden for Lærerforeningen, Anders Bondo Christensen, for svaret på mit spørgsmål vedrørende ansvar for læring kontra undervisningen i seneste nummer af Folkeskolen. Desværre er der noget, der tyder på, at jeg ikke fik formuleret mig præcist nok, idet han i sit svar giver udtryk for, at jeg skulle argumentere for fralæggelse af ansvar (for undervisningen), selvom det er læringen, jegomtaler. Vil hr. Anders Bondo Christensenvenligst derfor forklare, hvorfor han - stik imod det der undervises i på seminarierne - mener, at man kan lære for andre mennesker, og eventuelt hvordan?

Hvorfor har man ikke ansvar for egen læring?

Artiklen fortsætter under banneret

Svar

Jeg tror ikke, at jeg har misforstået dig. Det var derfor, jeg skrev det svenske udtryk: »Undervisning er,hvordan viden organiseres, så mennesker bedst lærer sig den«. Jeg er helt med på, at vi ikke kan proppe viden ned i eleverne. Derfor foretrækker jeg også formuleringen i forrige formålsparagraf: Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene fremme elevernes tilegnelse af kundskaber, færdigheder ...« frem for den nuværende formulering: »Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder ...«.

Men netop fordi undervisning i folkeskolen er, hvordan viden bedst organiseres, så eleverne lærer sig den, mener jeg, atdet er forkert at tale om ansvar for egen læring som et grundprincip i folkeskolen.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ