Debat

Lærernes arbejdstidsaftale: Bare et lille bitte hul i ballonen.

Lærernes arbejdstidsaftale er for mange en næsten ubetydelig detalje, som kun vedkommer lærerne; men hvorfor er den så så vigtig for alle og en væsentlig bestanddel af musketereden?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når lærernes arbejdstidsaftale er så vigtig for både arbejdsgiver- og arbejdstagersiden, er det, fordi hele arbejdstidsaftaleområdet for alle offentligt ansatte er i spil. Kan arbejdsgiverne fastholde det projekt, de påbegyndte i 2013, vil de kunne få hele ballonen til at revne. Derfor er det, der for mange vækker undren og forekommer dem at være en lille nærmest ubetydelig detalje, så vigtigt for begge parter.

Det kommer sporadisk frem, at det er vigtigt for alle, men det bliver ofte noget lidt vagt noget med, at det har symbolværdi, og problemet bliver hele tiden omtalt som "lærernes arbejdstidsaftale" eller bare "lærerne."

Det har stået helt tydeligt inden for sygeplejerskenes område, at man har forsøgt vejen videre frem med årsnorm og ansættelse i hele regionen, så man kan flyttes rundt i tid og rum, som det nu passer bedst for arbejdsgiverne; et gode for arbejdsgiversiden, som man gerne vil betale så lidt som muligt for.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er i fuldstændig overensstemmelse med Moderniseringsstyrelsens strategi at ’gøre løn og arbejdstid i det offentlige til en væsentlig og integreret del af udgiftspolitikken’ 1)

Det er jo i virkeligheden ikke så indviklet, og det er egentlig lidt besynderligt, at det ikke rigtigt er lykkedes, at få det budskab ud. Men måske er det fordi, det er så simpelt, at vore krøllede hjerner har svært ved at fatte det.

1) https://bupl.dk/artikel/storkonflikt-i-sigte-din-loen-skal-finansiere-velfaerdsstaten/