Debat
0   26

Lærernes arbejdstidsaftale: Bare et lille bitte hul i ballonen.

Lærernes arbejdstidsaftale er for mange en næsten ubetydelig detalje, som kun vedkommer lærerne; men hvorfor er den så så vigtig for alle og en væsentlig bestanddel af musketereden?

Når lærernes arbejdstidsaftale er så vigtig for både arbejdsgiver- og arbejdstagersiden, er det, fordi hele arbejdstidsaftaleområdet for alle offentligt ansatte er i spil. Kan arbejdsgiverne fastholde det projekt, de påbegyndte i 2013, vil de kunne få hele ballonen til at revne. Derfor er det, der for mange vækker undren og forekommer dem at være en lille nærmest ubetydelig detalje, så vigtigt for begge parter.

Det kommer sporadisk frem, at det er vigtigt for alle, men det bliver ofte noget lidt vagt noget med, at det har symbolværdi, og problemet bliver hele tiden omtalt som "lærernes arbejdstidsaftale" eller bare "lærerne."

Artiklen fortsætter under banneret

Det har stået helt tydeligt inden for sygeplejerskenes område, at man har forsøgt vejen videre frem med årsnorm og ansættelse i hele regionen, så man kan flyttes rundt i tid og rum, som det nu passer bedst for arbejdsgiverne; et gode for arbejdsgiversiden, som man gerne vil betale så lidt som muligt for.

Det er i fuldstændig overensstemmelse med Moderniseringsstyrelsens strategi at ’gøre løn og arbejdstid i det offentlige til en væsentlig og integreret del af udgiftspolitikken’ 1)

Det er jo i virkeligheden ikke så indviklet, og det er egentlig lidt besynderligt, at det ikke rigtigt er lykkedes, at få det budskab ud. Men måske er det fordi, det er så simpelt, at vore krøllede hjerner har svært ved at fatte det.

1) bupl.dk/artikel/storkonflikt-i-sigte-din-loen-skal-finansiere-velfaerdsstaten/

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ