Blog
0   17

Blachman og 8.klasse

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan får man frie og sprællevende ideer ud af dejlige almindelige elever i 8. klasse

Jeg så Blachman og de unge.  Jeg læste min ellers gode filosofiguru Brinkmans negative eller måske direkte skuffede forventinger.  Så kom jeg endelig på kant med Brinkmann, og det er altid velkomment med forstyrrelser.

Måske skyldes det at jeg kender og genkender de unge 8.klasses elever? Ikke personligt men generelt.

Jeg så en kærlig modig og selvudstillende voksen, der turde være både i kontakt og vise sine egne mangelfuldheder frem.  Og jeg ku li det.

De unge, har så meget på spil, at det virkelig er svært for dem, at lægge deres harnisk.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var et møde mellem gode viljer. Det var et møde mellem det forædlede kreative og skabende, og den helt almindelige 8.klasseskultur. 

Hvis ikke disse indledende modstandskampe var synliggjorte, ville det blive en løgnhistorie.  Personligt afskyr jeg "Søde Poeters Klub" , fordi modstanden ikke kune mærkes.

Jeg mærkede så dejlig meget modstand her.

Det gjorde ondt.

Og det gør det, når man uforvarende kommer i nærkontakt med det spæde og sprøde. Her taler jeg både om de unges og Blachmans møde med det nye.

Udsendelsen udstillede alles indre kamp, for at bevare en forestilling. En Forestilling om hvem man selv er...!

Jeg glæder mig til at se om skallen sprækker. 

Uden tillid, og nærhed kommer ingen voksne tæt på unge.

Uden ærlighed og ærgerlighed kan vi ikke mødes.

Kun et sted, så jeg at Blachman tabte lidt terræn, og det var da han troede at “gode ideer” kan komme uden at der først kommer 100 elendige ideer. Her glemte han den fejlfyldte process, fra ideer der fører til gode ideer. Det tager tid. Og det skal det.

Men jeg så også læreren der må stille sig selv på mål, og tåle modstanden. Og læreren der havde glemt at lade det kreative få spillerum. Istedet for at “slibe” ideer til. Men så så jeg også denne lærers reflektion?  Jeg så også den manglende tillid til al kreativitets nødvendighed. Unyttigt, men nødvendigt.

Jeg har lavet samtlige fejl selv. Så det er med kærlighed jeg omslutter forsøget.

Kærlighed til de unge, der egentlig altid gerne vil samarbejde, og de voksne der kæmper kampen med og mod ungdommens selvfængslende forestillinger.

Jeg glæder mig til 2.del.

Undervisningsrummet er så ladet med spændinger, at det føles helt ud i stuen. Her er ingen mestring, fra nogens side. Og det er præcis så befriende spændende som det kan være.

At være skabende er en iboende kraft hos alle mennesker. At være kreativ uden et håndværk at hvile sig lidt i, er langt mere krævende end man skulle tro. Men jeg er vild med ideen. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.785 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt