Se medlemsvideoen under artiklen.

Bondo til medlemmerne: På fredag er allersidste chance

"Vi har fået at vide, at vi skal have soveposer og tandbørster med, og det er et klart signal om, at nu skal der forhandles, til der enten er en løsning, eller forligsmanden erklærer et sammenbrud", siger Anders Bondo i en ny video til DLF-medlemmerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forligsmanden udsætter konflikten igen

"Så på fredag er allersidste chance", fortæller Anders Bondo.

I videoen forklarer han, at selvom der er rigtig mange, der har meninger om udspil og forhandlinger, så er han pålagt en skærpet tavshedspligt og kan derfor ikke kommentere, hver gang journalisterne videregiver dybt fortrolige oplysninger fra forhandlingerne. 

"Det er en del af det spil, vi oplever i øjeblikket", fortæller han og mener, at arbejdsgiverne via pressen tegner et billede af, at det er lønmodtagerorganisationernes skyld, at det endnu ikke er lykkedes at nå i mål med nye offentlige overenskomster. 

"Man skal passe på med at hoppe på den limpind, at det er fordi vi sidder med nogle ultimative krav. Det handler faktisk om, at arbejdsgiverne ikke vil give slip på at kunne gennemføre nogle ganske alvorlige forringelser af dine og alle andre offenligt ansattes vilkår - for eksempel den betale spisepause", forklarer Anders Bondo i videoen.

Blog: Jeg har ikke betalt frokostpause 

KL's topforhandler Michael Ziegler har jo i pressen givet udtryk for, at det også er i KL's interesse, at de ansatte har en betalt frokostpause, men:

"Sagen er jo, at KL ikke vil gå ind aftalemæssigt og bekræfte den betalte spisepapuse - hvorfor vil Finansministeriet ikke give KL tilladelse til at gøre det? Har man en plan om at bruge spisepause til at fylde huller ud i velfærdssamfudnet?"

"Vi vil ikke være med til, at forringelser af voes arbejdsvilkår skal finansiere velfærdssamfundet i Danmark", siger Anders Bondo og understregere endnu engang, at de offentligt ansatte skal kunne sammenligne deres lønudvikling med den i den private sektor.

Bondo: Lærernes arbejdstid er ikke kun vigtig for lærerne 

"Hvis vi giver køb på den parallelle lønudvikling, gælder det jo også fremtidige overenskomster. Derfor er det ikke ligegyldigt, selvom journalisterne taler om, at det er ganske få procentpoint, der skiller os", lyder det fra Anders Bondo , som også endnu engang fremhæver, at kravet om en arbejdstidsaftale til lærerne også har betydning for de øvrige offentlgit ansatte: 

"Flere og flere bliver opmærksomme på, at arbejdsgiverne vil give andre faggrupper tilsvarende regler som dem, vi er omfattet af med Lov 409".

 

Powered by Labrador CMS