"Hvis forhandlingerne afsluttes uden resultat inden for de 2 uger, er parterne berettiget til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter, at jeg har erklæret forhandlingerne for definitivt afsluttede", lyder det fra Mette Christensen efter 19 timers forhandlinger.

Forligsmanden udsætter konflikten igen

Efter 19 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen har forligsmand Mette Christensen valgt at udskyde den varslede strejke og lockout med endnu to uger. Alle forhandlerne mødes igen på fredag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg har i dag - efter at have rådført mig med de to øvrige forligsmænd - besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil 2 uger", lyder det fra forligsmand Mette Christensen i en meddelelse på Forligsinstitutionens hjemmeside. 

Hvis forhandlingerne igen forløber i hele perioden, og parterne stadig ikke bliver enige, kan en strejke begynde på femtedagen, efter de 14 dage er gået. Det vil sige, at en strejke senest kan begynde den 6. maj (rettet 18/4, red.) og en lockout den 12. maj. 

Skrivefejl i Forligsen - strejkestart rykkes frem

Bondo: Forhandlinger fredag bliver afgørende

Formand for Danmarks Lærerforening og topforhandler for de kommunalt ansatte Anders Bondo Christensen mener ikke, at forhandlingerne vil vare så længe.

12 timer til deadline: Arbejdsgiverne præsenterer fælles udspil

Mette Christensen har indkaldt forhandlerne på både statens, regionernes og kommunernes område til et nyt fælles forhandlingsmøde på fredag. Og Anders Bondo tror, at fredagens møde bliver det sidste: 

"Jeg tror ikke, at vi skal forhandle i 14 dage. Vi skal forhandle på fredag, og så tror jeg ikke, at vi skal forhandle mere", siger Anders Bondo og forklarer, at forhandlingerne officielt sluttede ved midnat. "Så har forligsmanden kigget på muligheder, og så har hun sagt, at I får en chance mere", siger han. 

Mindst fem dages varsel før konflikt

Mulighed for at strejke og lockout begynder samme dag

Forligsmanden påpeger netop også denne mulighed i den meddelelse, som hun har udsendt. 

"Hvis forhandlingerne afsluttes uden resultat inden for de 2 uger, er parterne berettiget til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter, at jeg har erklæret forhandlingerne for definitivt afsluttede", lyder det fra Mette Christensen.

Hun understreger, at sker det, betyder det, at strejke og lockout i så fald bryder ud på den samme dag. 

KL's topforhandler Michael Ziegler mener også, at fredag kan blive sidste forhandlingsdag. 

"Vi har fået det gode råd at tage tandbørsten med", siger han.   

Innovationsminister Sophie Løhde, der er topforhandler på statens område, er ærgerlig over, at parterne ikke nåede i mål i løbet af natten. 

"Vi har haft nogle lange forhandlinger. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke nåede i mål. Det skal jeg ikke lægge skjul på. Men vi tager selvfølelig forligsmandens beslutning om at udsætte til efterretning, og så ser jeg frem til, at vi trækker i arbejdstøjet og forhåbentlig gør det færdig på en god måde for alle parter. En måde, som vi alle kan se os selv i", siger Sophie Løhde. 

Også hun forventer, at fredag bliver sidste dag i Forligsen.

De statsansattes topforhandler Flemming Vinther er mere fåmælt, da han forlader Forligsinstitutionen.

"Nu skal vi sove, og så må vi tage den på fredag. Forligsmanden har vurderet, at det giver mening at lave en udsættelse. Og så tager vi det", siger han.

 

Powered by Labrador CMS