Blog
1   47

Mens vi venter

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Nogen gang er det dejligt at gå og vente på noget, der skal ske, andre gange er det ganske rædselsfuldt.

Nu går vi og venter på, at vi skal kastes ud i en strejke med tilhørende lockout og lovindgreb. Man kan næsten ikke forstå at det er virkelighed igen. Jeg står midt i en matematiktime, eleverne sidder og arbejder med nogle opgaver, de ræsonnerer og samarbejder, vi diskuterer forskellige løsningsmuligheder, alt er godt. Men det er måske snart slut. Vi er altid presset i hverdagen på at der er mange ting, som man skal lære i matematik. Der er næsten ikke tid nok til at få plads til det hele faglig læsning, teknologi, CAS, større undersøgelser osv. Og så står vi måske lige om lidt i en situation, hvor lærerne bliver sendt hjem og skolen lukker næsten helt ned. Det virker totalt håbløst.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Den dygtige leder anerkender sine medarbejdere og giver dem plads til at udføre deres opgaver,og sørger for at der er et ordentligt sprog på arbejdspladsen. Når der bliver talt i en ordentlig tone om medarbejderne og arbejdspladsen, skaber det en virkelighed, der er positivt for alle medarbejderne. Mens vi går og venter på det totale sammenbrud i forhandlingerne, kan vi i medierne læse negative udsagn om de offentligt ansatte fra den ene forhandlingspart. Det føles ganske utrygt at vente. De er ærgerligt, at der bliver skudt med negative narrativer, for hvem orker at være offentlig ansat, når ens arbejde og kæmpe indsat bliver omtalt negativt, og ikke bliver anerkendt.

 

Jeg frygter tiden efter eventuelle strejke og lockout, og det gør eleverne også. Eleverne er også pressede i hverdagen, og vil gerne klare sig godt i skolen, så for dem er det heller ikke sjovt at vente i uvished. Det der foregår lige nu er for mig at se et overgreb på de offentligt ansatte, på patienterne, eleverne og borgerne, som om vi ikke også var både skatteydere og stemmeberettiget (nogen af os).

Det her vanvid må stoppe

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.500 andre er allerede tilmeldt