Debat

Børn i trivsel lærer bedst

For fem år siden, var der nærmest ingen der kendte Dåstrup, i dag ved de fleste, at det var den skole, der fik prisen som Danmarks bedste folkeskole i 2016. Ikke blot prisen for hidtil højeste gennemsnit (for 9.b. var det 10,1) men også førsteplads for trivsel, vidensdeling samt laveste sygefravær på landsplan. Vil du vide hvordan rejsen var dertil?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

HVORDAN KAN EN LILLE LANDSBYSKOLE BLIVE DANMARKS BEDSTE FOLKESKOLE?

Dåstrup Folkeskole er en næsten helt almindelig folkeskole, der ligger i en mindre stationsby på Sjælland. For fem år siden, var der nærmest ingen der kendte Dåstrup, i dag ved de fleste, at det var den skole, der fik prisen som Danmarks bedste folkeskole i 2016. Ikke blot prisen for hidtil højeste gennemsnit (for 9.b. var det 10,1) men også førsteplads for trivsel, vidensdeling samt laveste sygefravær på landsplan.

Vil du vide hvordan rejsen var dertil?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Som datter af en af de lærere, der stod bag grundlæggelsen af Dåstrup skole og som aktiv frivillig ildsjæl i institutioner og foreninger samt kontaktforælder gennem 11 år, har jeg et bredt kendskab til trivsel og læring samt viden om folkeskolen. Kombineret med min ledelseserfaring har jeg bevidst brugt dette til at påvirke sammenholdet og samarbejdet på tværs af lærere, forældre, elever og omverdenen, således at mange bække små gjorde en stor å.

Hertil skal siges, at jeg på ingen måde kan løbe med æren for det flotte resultat, som ungerne hev hjem, men jeg opfatter mig selv og lærerne som fødselshjælpere og jeg ved, at min viden vil kunne hjælpe andre skoler til at løfte barren og herved hjælpe børn med at få en gladere hverdag.

Sunde børn er børn i trivsel og børn i trivsel lærer bedst!

​Når vi deler viden bliver vi alle klogere, derfor har jeg valgt at bruge noget af min ellers dyrebare tid på at tage ud og fortælle om de gode oplevelser og erfaringer fra Dåstrup Folkeskole, så vi sammen kan løfte flere børn og give dem smilet tilbage. Det skal være sjovt at gå i skole, så lærer man mere.

Jeg begynder fra maj måned at tage ud og holde oplæg og foredrag, det kan også være teambuildingskurser for både elever, lærere og forældre. De første tre steder vil få 50% introdutkions rabat.

Foredraget indeholder:

Hvad er trivsel, verdensklasse og en god skolegang - forventningsafstemning

Hvorfor er nulfejlskulturen stopklods for at vores børn kommer i verdensklasse

Hvad betyder jantelovskulturen for den måde vi opdrager vores børn

Når curling bliver en bjørnetjeneste

Hvordan løfter vi fællesskab og trivsel ved hjælp af nyt mindset 

Hvorfor hænger trivsel og indlæring sammen

Evnen til at sætte mål og stræbe efter dem

Hvordan kommer vi videre og hjælper vores børn til at få en god skolegang​?

​Har I lyst til at være en af de første steder, der får besøg af Nanna Feld, så følg link til Foredragstjenesten og kontakt hende direkte.