Tillidsrepræsentant Claus Brandt Jakobsen deler En Løsning for alle-print ud i Nørrebro Park.

Fem minutter i 12 - offentligt ansatte over hele landet på gaden

KL kaldte det overenskomststridigt, men Michael Ziegler gik dog med ud i solen, da medarbejderne fra Høje-Taastrup Rådhus som offentligt ansatte over hele landet fleksede ud i dag for at markere, at det nu er fem minutter i 12 i forhold til at få en overenskomst på plads. Folkeskolen.dk var med i Nørrebro Park.

Publiceret Senest opdateret
Også de ansatte i Lærerforenignens sekretariat bakkede dagens aktion op ved at stille op på Vandkunsten i København til fotografering.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nørrebro Park Skoles medarbejdere viste i dag deres støtte til alle offentligt ansatte ved aktionen "5 i 12", en kampagne iværksat af de offentligt ansattes fagbund som led i kampen for "En løsning for alle".

Imens eleverne var ude til frikvarter med de tilsynsførende lærere, gik resten af lærergruppen og skolens øvrige medarbejdere efter ledelsens  ønske uden for skolens matrikel for at få taget et fællesbillede.

De faglige organisationer, som repræsenterer over 800.000 offentligt ansatte i staten, regionerne og kommunerne står i fællesskab bag kampagnen "En løsning for alle". Med aktionen "5 i 12" havde de opfordret havde alle offentligt ansatte til at gå ud kl. 11.55 i dag og tage et fællesbillede, som derefter skulle deles på de sociale medier.

"En løsning for alle!" råbte en lærer smilende, mens hun rakte skiltet med samme titel, op i luften. Latterudbrud og diskussioner om forhandlingerne overtages efterhånden af en rykken rundt mellem hinanden for at finde den rigtige plads efter direktioner fra fotografen, der står placeret på en stige.

Små kommentarer fyger gennem luften og resulterer i flere grin og skiltene løftes op over hovedet,  lige frem, tæt ind til kroppen for at få det perfekte skud til billedet, der senere skal postes.

Efterfølgende stiller flere sig op til et kort interview.

"Det her er den vigtigste konflikt vi har haft endnu og det er vigtigt at vi får støttet  op om hinanden så alle offentligt ansatte får de forbedrede vilkår, som jeg mener de fortjener", siger lærer Lars Gunnersen.

"Ja, vi vil jo bare gerne gøre vores arbejde godt og det kræver nogle ordentlige arbejdsbetingelser", bakker Lene Ritter Bernhard op og Martin Storm tilføjer:

"Det er på tide, der sker nogle ændringer. Nogen må gøre noget for at vi får bedre arbejdsforhold."

Lærerne skynder sig tilbage til skolen inden frikvarteret slutter.

Tillidsmand Claus Brandt Jakobsen når at udtrykke sin glæde over at se det sammenhold, der har været i forløbet.

"Vi ønsker en respekt omkring det offentlige arbejde. Vi skal styrke fælleskabet og have fair aftale for alle"

Overenskomststridig aktion?

Kort før klokken 12 opstod der pludselig forvirring, om lønmodtagerne overhovedet havde lov til at bruge en del af deres frokostpause på at vise deres støtte til deres forhandlere. På Facebook opfordrede Djøf nemlig pludselig sine medlemmer helt at lave være med at deltage i aktionen.

Ifølge meddelelsen havde KL netop meddelt Djøf, at de "anser aktionen som overenskomststridig og i strid med fredspligten".

Danmarks Lærerforening oplyser til folkeskolen.dk, at DLF ikke er blevet direkte kontaktet af KL, men at foreningen er bekendt med holdningen fra KL.

Dlf oplyser, at de allerede tidligere på ugen sendte en meddelelse ud til sine tillidsrepræsentanter om, at aktionen kun måtte finde sted, hvis der var indgået en aftale med skolens ledelse. 

Kort efter 12 delte Djøf et billede Facebook, hvor kan man se en gruppe ansatte fra Høje-Taastrup Rådhus stå sammen med Michael Ziegler på et fællesbillede til eventen.

Opdateret kl. 16:15 med kommentar fra KL:

Souschef i KL's kontor for Jura og EU Steen Ballegaard har sendt følgende kommentar til folkeskolen.dk: 

"Siden Septemberforliget fra 1899 har vi haft en aftale mellem arbejdstagere og arbejdsgivere om, at der er fredspligt, når der ikke er varslet en lovlig strejke. KL forstod opfordringen fra Offentligt Ansattes Organisationer og Djøf til deres medlemmer om at deltage i en faglig aktion i arbejdstiden netop som et brud på den fredspligt".

"Djøf valgte også i dag trække opfordringen om at deltage i aktionen tilbage, ligesom LO i dag har bekræftet, at hvis en eventuel faglig aktion resulterede i overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, havde deres medlemsorganisationer pligt til at standse disse".

 

Powered by Labrador CMS