Blog
0   30

Idrætsfagets status version 2.0

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I november måned 2016 skrev jeg en blog omkring idrætsfagets manglende status i skolen. Her halvandet år efter synes jeg, at faget har oparbejdet en noget anden status. Hvilke elementer ser jeg er i spil, nu hvor idrætsfaget i dag ses med andre øjne?

Det har taget tid at implementere bevægelse i undervisningen. Nogle skoler er fint med på den front, mens andre stadig halter gevaldigt efter. Fokus på bevægelse eller ej så kan vi ikke komme udenom, at idrætsundervisningen spiller en væsentlig rolle. Nogle skoler har hævet antal idrætstimer for at opfylde kravet om bevægelse. Andre med begrundelser om mere fokus på trivsel og sundhed.

 

Prøven er fagets gevinst

Med idrætsprøvens tilblivelse kom der også mere seriøsitet omkring faget. En seriøsitet som både elever og lærere har taget sig til. Med en mere målrettet undervisning fra lærernes side, kommer der naturligvis også mere respekt omkring faget fra eleverne. Idrætsfaget er ikke længere faget, hvor der ’bare’ skal spilles og brændes krudt af, og det har helt sikkert taget flere år for både elever og lærere at vende sig til den tankegang.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Fagets kompetencer

Idrætsfaget kan bidrage med så meget mere end færdige spil og en puls på 200 i 60 minutter. Den nye form kræver en stor ansvarlighed af eleverne samtidig med, at de trænes i samarbejde, planlægning, fleksibilitet, kultur mm.

At se fagets status langsomt vokse på vores skole gør mig både glad og stolt.

Jeg glæder mig allerede til at skrive en version 3.0...

 

Her er linket til min første blog om idrætsfagets status:

www.folkeskolen.dk/597312/idraetsfagets-status

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt