Blog
0   9

Kulturteknikker kan være anvendt i alle fag

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er værd at bemærke, at de kulturteknikker, der anføres i opgivelserne til en evt. prøve kan være tillært i andre fag end prøvefaget.

Prøvetiden står for døren, og i løbet af et par uger vil vi vide, om vi skal føre vores klasser op i et kulturfag. Her på sitet har vi tidligere ytret vores misbilligelse af ændrede prøvebekendtgørelser tidligere på skoleåret, og siden den nye bekendtgørelse er en realitet, vil jeg her gøre opmærksom på en lille detalje om kulturteknikker, jeg blev opmærksom på fra Janne Skovbjerg i en anden tråd.

I prøvebekendtgørelsen står der følgende om kulturteknikker:

”Opgivelserne skal omfatte angivelse af minimum fire kulturteknikker (redskaber til erkendelse og formidling) – heraf mindst én it-baseret – som eleverne har anvendt i undervisningen”.

(Prøvevejledning for historie, samfundsfag og kristendom, januar, 2018, s. 12)

Artiklen fortsætter under banneret

Særligt det sidste er interessant. De anvendte kulturteknikker begrænser sig nemlig ikke til det enkelte fag, men kan være tillært i andre fag, altså i undervisningen generelt, hvilket også giver god mening. Bare fordi man har lært at bruge Thinglink fra Skoletube i dansk, betyder det jo ikke, at man ikke må anvende det i kristendom. Et hvert værktøj kan heldigvis anvendes i flere forskellige kontekster.

På min skole oparbejder eleverne i udskolingen deres såkaldte ”Digitale penalhus”, som er en række kompetencer i brug af it- redskaber, som de kan anvende tværfagligt.

Bemærk i øvrigt, at både analoge og digitale kulturteknikker skal være repræsenteret i opgivelserne.

Jeg vælger at nævne det her, da jeg ikke selv var opmærksom på denne detalje, og tænkte, at den kunne falde i god jord derude. Det vil formentligt udvide palletten af kulturteknikker for de fleste. Det vil også glæde elever, som måske har tænkt nærmere over det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.646 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.286 andre er allerede tilmeldt