Det er en fordel, at flere børn får stillet en diagnose, mener Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab.

KL og børnepsykiatere ser forskelligt på stigningen af børn med diagnoser

Det giver panderynker hos formanden for KL's socialudvalg, Joy Mogensen (S), at andelen af børn under 15 år, som får stillet en psykiatrisk diagnose, er mere end fordoblet fra 2010 til 2017. ”Presset øges på os i kommunerne, der møder børnene i skolerne og institutionerne. Og vores personale løber i forvejen rigtig stærkt for at nå det hele”, siger hun til dr.dk.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab ser derimod ikke et problem i stigningen. Selskabet forklarer stigningen med, at børnepsykiatrien er blevet udbygget, så flere børn og unge kommer til behandling.

Enorm stigning af børn med psykiske diagnoser

"En diagnose skulle gerne være en stor fordel. Jeg kan slet ikke rigtig forstå, hvordan man kan vende det til en ulempe at forstå præcis, hvad det er for nogle behov, det enkelte barn har, og hvad der skal til for at opfylde det", siger selskabets formand Anne Marie Råbjerg Christensen.

dr.dk: Flere børn får psykiatriske diagnoser: "Jeg kan ikke se ulempen"