Blog
0   5

Naturlig selektion

Abonner på nyt om Mayamarie Munkholm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Eleverne arbejder med tilpasning til ændringer i levevilkårene i forhold til naturlig selektion

I biologi på 7. årgang arbejder vi med evolution og tilpasning til ændriger i levevilårene. Eleverne ser på, hvordan små ændringer i dyrenes arveanlæg over lang tid kan falde gunstigt ud i forhold til, at nogle artsfæller har bedre chance for at overleve. 

Eleverne beskriver det ekstisterende miljø i forhold til deres viden om bøgeskoven, regnskoven og savannen. Og de skal bruge deres fantasi til at forudsige, hvilke udfordringer der opstår under forskellige scenarier, fx mere eller mindre nedbør, temperatur stigning eller fald, ændringer i føden og i antallet af rovdyr. Eleverne får udleveret noget modellervoks, som de skal bruge til at forklare og komme med deres bud på, hvad der vil kunne ske, når og hvis, det lykkedes at tilpasse sig til de ændrede levevilkår. 

 

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.466 andre er allerede tilmeldt