Eigil Søgaard Andersen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Eigil Søgaard Andersen døde den 22. april 2010, 63 år. I to år kæmpede han desværre forgæves mod en kræftsygdom. Han havde gode perioder indimellem, hvor han kunne dyrke sport, fælde træer og glæde sig over at være sammen med venner og sin store familie. Eigil var til det sidste meget åben og afklaret omkring sin sygdom.

Han blev ansat på Spjald Skole først i 1970'erne og var her, indtil han blev pensioneret. Gennem alle årene var han en meget værdsat lærer og kollega. Han havde adskillige tillidshverv og var i nogle år medlem af kredsbestyrelsen. Kollegernes tillid gjorde, at han gennem længere tid var valgt som tillidsmand, ligesom han en overgang var lærerrådsformand.

Eigils hjælpsomhed var uovertruffen, ikke mindst på it-området. Ingen gik forgæves til ham, når de havde problemer med computeren.

Gennem årene har han fulgt levende med i livet i lokalområdet. Han engagerede sig i FDF, hvor han i adskillige år var kredsleder. Hans store evner inden for it drog Brejning Sogns Menighedsråd nytte af, da han gennem flere perioder sad i menighedsrådet og var dets bestyrer af sognets hjemmeside.

Eigil var en ivrig idrætsudøver. Som sådan gjorde han sig bemærket som en særdeles stabil målmand på et af de lokale håndboldhold. I de seneste år var det især badminton og motionsløb, han dyrkede.

Vi har stor medfølelse med Linda, børnene og børnebørnene, der må leve med savnet af Eigil.

Æret være Eigils minde.

På tidligere kollegers vegne, Jens Martin Sørensen