0   166

Undervisning med effekter

Godt 200 fynske skoleelever er blevet gladere for naturfag. De føler sig gode til fagene og har fået mere mod på at gå videre i en gymnasial uddannelse, efter at de har deltaget i et projekt på det naturvidenskabelige museum Naturama i Svendborg. Fire-fem gange om året i tre år har de fået undervisning på Naturama, og to gange har Naturamas formidlere undervist dem i deres lokalområde. Ingredienserne har været lys- og lydeffekter og dramatiseringer:

»Naturama er bygget op som et videnskabsteater, hvor selve hjertet i udstillingen er scenen, hvor genstande/de udstoppede dyr er placeret som skuespillere, og rummet har bevægelige lamper og teaterlys, som kan give alle dyrene forskellige udtryk. Rummet kan iscenesættes som alle biotoper og klimabælter i Nordeuropa og det arktiske. »Vi kan lave tordenvejr, regnvejr og snestorm«, siger projektleder Simon Hoegmark. »Vi kan ved hjælp af disse virkemidler skabe den store dramatiske fortælling, hvor formidleren bevæger sig rundt i udstillingen med headset og fjernbetjening for at styre lys, lyd og film. Disse effekter bruger vi til at lave de rette stemninger til at fortælle om nogle af de fantastiske rejser, naturvidenskabelige forskere har været på, og om hvordan man har udforsket biologien i dyrene, eller om fangerhistorier fra Grønland og pelsjægere fra Sibirien«.

Artiklen fortsætter under banneret

Rapporten »Naturfag skal opleves!« kan hentes på uvm.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.279 andre er allerede tilmeldt