Arbejdsskader
0   1

Positivt møde: Også arbejdsskader, der kan helbredes, skal anerkendes

De senere år har og Ankestyrelsen afvist at anerkende arbejdsskader, der ikke har varige følger. Derfor har forsikringsselskaberne ikke dækket fx psykologhjælp. Men på et møde i dag med repræsentanter for bl.a. DLF lovede beskæftigelsesministeren en hurtig lovpræcisering.

Udgifter til fx psykologsamtaler og fysioterapi er nogle af de behandlinger, som bliver dækket af arbejdsgiverens forsikringsselskab, hvis de indgår i behandlingen af en skade, der er anerkendt som en arbejdsskade.

Men siden 2013 har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Ankestyrelsen  ikke anerkendt skader, der ikke så ud til at give varige mén.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det ser ud til at ændre sig nu. Derfor var der glæde blandt konsulenterne i Danmarks Lærerforening, da de kom tilbage på kontoret i eftermiddag. Sammen med kolleger fra Dansk Sygeplejeråd, BUPL, FTF, Socialrådgiverforeningen, socialpædagogerne og FOA mødtes de med både beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en stor del af Folketingets beskæftigelsesudvalg, og der var bred enighed om, at den måde, arbejdsskadelovgivningen administreres lige nu, slet ikke er den måde, lovgiverne havde tænkt sig.

"Troels Lund Poulsen lovede, at han rimeligt hurtigt vil foreslå en lovændring, der præciserer kravene til anerkendelse på en måde, der ikke er til at misforstå, således at vores medlemmer igen kan få anerkendt deres arbejdsskader og dermed også kan få dækket de behandlingsudgifter, de har haft i forbindelse med arbejdsskaden", fortæller advokatfuldmægtig Camilla Bengtson fra Danmarks Lærerforening.

Det var en sag om en gårdvagt, der døjede med slemme rygsmerter i en periode efter et uheld i skolegården, hvor en elev løb ind i hende, der har været starten på Ankestyrelsen nye lovtolkning. Højesteret afgjorde nemlig i 2013, at ulykken hverken var "slem nok" eller forårsagede en "varig rygskade", og derfor blev lærerens smerter ikke anerkendt som en arbejdsskade. Siden den dom har kommuners og andre arbejdsgiveres forsikringsselskaber afvist at dække behandlingsudgifter for skader i jobbet, der ikke vurderes til at være varige. 

"Samfundsøkonomisk kan det ikke svare sig ikke at anerkende skaderne,  for jo hurtigere, man får behandling, jo hurtigere kommer man jo tilbage i arbejde", forklarer Camilla Bengtson.

Og beskæftigelsesministeren er altså helt enig og er klar til at præcisere loven. Det sagde han allerede på et samråd i beskæftigelsesudvalget i februar, og det blev klart bekræftet på dagens møde. Lærerforeningen og de øvrige organisationer blev bedt om at indsende endnu flere eksempler på sager og afgørelser til det lovforberedende arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt