Debat

Der er ikke lærermangel

Lidt om den påståede lærermangel, samt pli på skolerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har ofte læst om denne famøse lærermangel, der åbenbart er ved at underminere den danske folkeskole. Det er bare sjovt, at der på jobnet er så få lærerstillinger. Der er selvfølgelig det aber dabei, der hedder Tysk - Der er selvfølgelig en smalhals, men ellers er der ikke lærerstillingsboom her i Østjylland. Jeg ved ikke, hvor den skrøne er opstået henne. 

Når det er sagt, så er vi mange nyuddannede, der gerne vil ud og have jord under neglene, men vi får ikke lov, for vi har ikke erfaring nok. Det er det jeg tit hører, og det jeg tit ser under de relativt få lærerjobopslag, der trods alt bliver opslået. "Vi ser helst at du har erfaring med dit og dat". Med den indstilling, gør man det ikke nemt for dimmitender at komme ind. 

Derudover oplever jeg ofte, at der ikke svares på mine jobansøgninger. Det er ikke kun de uopfordrede. Det er faktisk også af og til de motiverede ansøgninger. Er det god stil fra skoleledelsernes side? Kan man ikke i det mindste skrive, "Nej tak", "Ikke i denne omgang", "Vi mangler ikke", "Du er desværre ikke kommet i betragtning", eller noget andet...? Jeg har altid lært, at den slags er almindelig pli. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget