Blog
0   30

Den mulige idrætsprøve blev kickstartet i går

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I går var den første lovlige dag for 9. klasserne at trække indholdsområder til den måske kommende idrætsprøve. Ikke alle skoler gør brug af muligheden for, at eleverne allerede kan trække indholdsområder nu – men hvorfor ikke hjælpe eleverne?

Der var både smil og frustrationer at spore i min 9. klasse i går, da de fire grupper på skift kom ind i klasselokalet for at trække indholdsområder fra henholdsvis pulje A og B.

Efter trækningen gav jeg mine elever følgende to fokuspunkter:

  • Hver gruppe skal lave en brainstorm over alt, de tænker kan komme i spil i de trukne indholdsområder. Skriv alt ned – også det som måske kun enkelte personer kan udføre i gruppen. Vigtigheden i, at hver enkel elev får lov til at shine med lige netop ens egne kompetencer, skal også prioriteres.

 

  • Når brainstormen er fyldt ud, skal grupperne så småt begynde at finde et gennemgående tema til den praktiske del. Eleverne kan vælge mellem de tre mulige temaer, som klassen opgiver, eller de kan selv komme op med ét helt fjerde – dog med godkendelse fra læreren.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har kendskab til flere skoler, som ikke valgte at trække indholdsområder i går. Når nu muligheden byder sig, og eleverne i den grad godt kan bruge de ekstra uger til forberedelse, så er det med at give dem det. Nogle vil måske se det som spildt arbejde, men jeg tænker ikke, det er en ekstra byrde for eleverne. Skulle de være så heldige at komme op, så vil de være fokuserede fra start i deres arbejde, hvilket vil opkvalificere arbejdet i gruppen.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.073 andre er allerede tilmeldt