OK18
1   11

Arbejdsløse får dagpenge under lockout

Fuldtidsarbejdsløse lærere vil få dagpenge under en strejke og lockout. Lærernes a-kasse har netop opgjort medlemstallet, som er afgørende for udbetalingen under lockout, og optællingen viser, at ledige medlemmer får dagpenge.

En gammel lovregel fra Lov om arbejdsløshedsforsikring fra 1937 betyder, at hvis 65 procent af en a-kasses medlemmer er omfattet af konflikt, skal der ikke udbetales dagpenge.

Og med den lockout, som arbejdsgiverne har varslet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, har det krævet en fintælling hos Lærernes a-kasse at finde frem til, om medlemmerne under en lockout kan få dagpenge eller ej. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Lærernes a-kasse har nu opgjort omfanget af medlemmer, der er omfattet af varslede strejker og lockout i forhold til de seneste afklaringer på området. Selvom rigtig mange medlemmer er omfattede, kan a-kassen fortsat udbetale dagpenge til ledige medlemmer, der enten er fuldtidsledige eller arbejder deltid på overenskomstområder, der ikke er i konflikt. 65%-reglen kommer dermed ikke i anvendelse", lyder det i en besked fra juridisk konsulent i Lærernes a-kasse Anja Ritz-Andersen. 

Ved lockouten i 2013 kom reglen heller ikke i brug. Danmarks Lærerforening havde besluttet, at hvis ledige DLF-medlemmer ikke kunne få dagpenge under en lockout, så ville de fra fagforeningen få et beløb svarende til dagpenge.

Men med den nye optælling bliver det ikke aktuelt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ