Blog
0   6

Sprogpris

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Det gode sprog hyldes - og ikke kun det danske, der ved uddeling af sprogprisen d. 5. april sætter fokus på sport og sprog, brev/e-mail, hjemmesidetekst og tekst på sociale medier.

I et radioprogram hørte jeg om sprogprisen. Egentlig vidste jeg godt den fandtes, men har ikke rigtig sat mig ind i prisens forskellige kategorier og temaer. Jeg kender DR's sprogpris bedre og husker det gode, musikalske, bløde, levende og/eller varierede sprog der, "giver en god lytter-seer oplevelse" som det bl.a. hedder i begrundelsen for en fortjent DR sprogpris. Ole Emil Riisager og Anders Bech-Jessen - smukt og selvsikkert, Anders Agger - stilsikkert og uventet.

Er der mon en tysk sprogpris? Det skulle undersøges og mens jeg alligevel befandt mig i den tyske hovedstad, besøgte jeg flere boghandlere, der ikke kendte til andet end litteraturpriser - også udmærket, men jeg ledte efter en sprogpris à la den danske og en sådan lod de ikke til at kende noget til! Jeg måtte ty til andre metoder og spurgte mit fantastiske tyske netværk på Facebook "faglig sparring for tysklærere" om nogen der, kendte til en sådan pris. Efter 5 minutter kom svaret fra en kollega, der ikke bare kendte til priser men også vidste, hvem der havde været vinder. Fantastisk!

Artiklen fortsætter under banneret

Der Kulturpreis Deutsche Sprache med 3 underkategorier; Jacob Grimm Preis, Initiativpreis og Institutionenpreis uddeles årligt, første gang i 2001 i Kassel, hvor Brdr. Grimm begyndte deres arbejde med tysk grammatik og en tysk ordbog. Prisen hylder bl.a. den kreative udvikling af det tyske sprog og hylder samtidig Brdr. Grimms sprogkritik og sprogforskning, der gjorde tysk tilgængeligt for alle samfundslag.

En vinder (2010) af denne pris, Udo Lindenberg, fik prisen for at holde fast i at synge rock/pop på tysk. Hans musik og tekster har haft gennemslagskraft og succes. På tysk. "Keine Panik, alles easy und so".

Se mere her;

www.zeit.de/news-102010/23/iptc-bdt-20101022-734-26945536xml

kulturpreis-deutsche-sprache.de/

sprogprisen.dk/

Andre sprogpriser; Der Deutsche Sprachpreis og Medienpreis für Sprachkultur

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.882 andre er allerede tilmeldt