Debat

Hjælp til musikundervisning i indskolingen

Jeg søger hjælp og inspiration til musikundervisning på anden årgang.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er som tilkaldevikar blevet tildelt jobbet at undervise en 2. klasse i musik i 2x45 min om ugen. Det skyldes, at jeg selv er meget musikinteresseret og har erfaring teoretisk såvel som praktisk. Jeg befinder mig dog ikke på et niveau, hverken musikalsk eller erfaringsmæssigt, hvor jeg føler mig selvsikker nok til at introducere børnene for hvad som helst. Jeg vil rigtig gerne lade dem spille instrumenter, dele den danske sangskat med dem samt introducere dem til noder, men er meget itvivl om, hvordan jeg skal gribe det an. Jeg har på nuværende tispunkt undervist dem i et halvt års tid, hvor jeg har fyldt undervisningen med beværgelse, lege, en smule rytme og forsøgt at skabe en forståelse for nuancer og forskelle i musikken. Jeg befinder mig dog nu i den situation, at mit idelager er ved at være brugt op. Jeg er 19 år og har ingen tidligere erfaring med planlægning af undervisning og eller undervisning i praksis og håber derfor, at nogle af jer mere garvede musiklærere kunne ligge inde med et forløb, ideer eller bare et par tips og tricks i kunne have lyst til at dele med mig.

På forhånd tak,

Mvh Emma

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget