Blog
0   9

Big Bang konference 2018

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På torsdag og fredag mødes mere end 2100 naturfagsfolk i Odense. Samlingspunktet er naturfag. Den faglige forkælelse kommer i form af keynote speakers, workshops, messe og netværk. Det hele krydres med super lækker forplejning, underholdning og fest.

Billeder fra Big Bang 2017

Dagens indlæg kommer denne gang fra en naturfagslærer, som er forventningsfuld og spændt. For en enkelt stund er OK18 parkeret, og ugens store event fylder mit indlæg og mine tanker.

Artiklen fortsætter under banneret

Sølystskolen på Big Bang

I år skal jeg afsted på Big Bang sammen med mine kollegaer for 3. år i træk. Der er ingen tvivl om, at det er årets forkælelses højdepunkt – som naturfagslærer.

Inden vi tager afsted, har vi udvalgt forskellige workshops, som vi hver især skal til. Det er betydningsfuldt for os at komme så langt rundt i programmet, som muligt. Vi tager en masse billeder og noter. Når vi har første fagteam møde efter Big Bang, så videndeler vi, hvad vi har oplevet på Big Bang. På denne måde bliver vores arbejdsform som lærende team taget med på konferencen.

Keynote speaker

I år er der tre vidt forskellige keynote speakers. Det er Troels Petersen, Christine M. Cunningham og Nikolaj Sonne. bigbangkonferencen.dk/keynotes

Jeg glæder mig ubeskriveligt til at høre Troels Petersen igen. Vores fagteam har hørt hans oplæg i sommer på Århus Universitet, og det er genialt – samt at Troels er en blændende formidler.

”Fra Big Bang til det Moderne Menneske

Mennesker fra alle civilisationer har igennem historien forsøgt at forklare, hvordan verden omkring dem blev til, hvilket har givet ophav til et væld af skabelseshistorier. Mens disse er fascinerende i sig selv, så bygger de kun i ringe grad på fakta. Gennem forskning er det i store træk lykkedes at kortlægge historien fra Big Bang til det Moderne Menneske, hvilket er en fantastisk fortælling fra næsten alle naturvidenskabelige forskningsgrene. Fra tilblivelsen af alt stof i universet og hvad universet indeholder i dag, hvordan solsystemet, jorden og månen blev til, hvornår vand og liv kom til jorden, livets udvikling, pattedyrenes tid, menneskets oprindelse og sidst men ikke mindst, hvordan det moderne menneske har erobret jorden og gjort den til deres på godt og ondt.

Torsdag den 5. april 2018 kl. 10.00 til 11.00”

 

Program

Gør dig selv den tjeneste at gå på jagt i årets program – inden konferencen. Det er en god ide med en plan over hvilke workshops, men gerne vil deltage i. Husk også at sætte god tid af til messeområdet, hvor inspirationen flyder, der er god forplejning og masser af networking.

bigbangkonferencen.dk/sites/default/files/big_bang_programoversigt_2018.pdf

Ses vi?

Hvis du er interesseret i elevernes skriftlige progression i naturfag i folkeskolen, så kan du overveje at komme forbi min workshop.

Mit oplæg til Big Bang:

"Der ligger en kæmpe gevinst i elevernes læring ved at lære dem at skrive i fagets terminologier. I dette oplæg introduceres du for den skriftlige progression, som naturfagslærerne arbejder med på Sølystskolen. Her arbejdes der fra 3. til 9. klasse med notatteknikker, naturfagenes sproglige registre samt genre.

Du præsenteres for dette arbejde, og elevproduktioner fra alle årgange vil understøtte præsentationen. Endvidere sættes du ind i fagteamets arbejde med skriftlig progression, så du kan indføre metoden i dit eget fagteam.

Oplægsholder:

Mette Mellerup, Sølystskolen / videnscentre for sproglig, kulturel og social integration

Hvornår :Torsdag, april 5, 2018 - 12:15 til 13:00

Hvor : C6

Målgruppe: Grundskole"

 

Jeg håber, at vi ses til en snak og en kop kaffe. Hvis du har kommentar til mine indlæg eller ideer til fremtidige indlæg, så find mig på Big Bang.

SES VI? – JA DET TROR JEG NOK VI GØR :0)

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt