Debat
0   4

Lykken ventede om hjørnet

Årets musical på Enghavegaard Skole i Gladsaxe bød på en kreativ blanding af skuespil, dukketeater, livemusik og lyseffekter. Men også på venskaber på tværs af klasser, og elever der arbejdede for et fælles mål.

Publikum fik en eventyrlig rejse gennem 50 års musikhistorie, med klassikere som Pink Floyds Time, Beatles’ Back in the USSR, og Alphavilles Forever Young i stykket ”Lykken venter lige om hjørnet”.

Og eleverne fik en rejse gennem nye venskaber, fælleskaber, og stående klapsalver fra de 450 elever i alle aldre, der så afslutningsforestillingen på Blaagaard Seminarium 23. marts.

Venskab og mening

Eleverne har selv været med til at skabe historien om Gerda, der bliver efterladt i bugen af en hval og tryllebundet af slyngler, men som ved at stole på sig selv og andre, bryder forbandelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

”Stykket handler om at man bliver udsat for prøvelser, men at venskab, og det at man står sammen, gør det hele nemmere”, fortæller lærer Jens Østerlund, der har været instruktør på Enghavegaards musical i 15 år.

Alt sammen temaer som mange skolebørn burde kunne relatere til, hvilket de mussestille 0.-klasser på første række da også vidnede om at publikum gjorde.

Græder når det er slut

200 elever fra tredje til niende klasse og 17 lærere havde brugt tre uger som skuespillere, band og kor, eller havde syet kostumer, lavet kulisser og en tre meter høj og seks meter lang hval, samt sørget for lys og lyd til stykket.

”Eleverne arbejder på lige fod, hen mod et fælles mål, på noget der er større end dem selv, noget de kan være stolte af. De får meget ud af det socialt, og det er det eneste jeg har lavet, hvor børnene græder, når det er slut”, siger Jens Østerlund.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
728 andre er allerede tilmeldt