Blog
0   6

Kvindelig imam

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Shirin Khankan progressiv i Frankrig, kontroversiel i Danmark Model for religiøs tolerance

Shirin Khankan progressiv i Frankrig, kontroversiel i Danmark

Hvordan er det muligt at Frankrigs præsident Marcon inviterer en dansk kvinde, som både er religionshistorikere fra Københavns Universitet og imam i København til te i Paris, når slet ingen folkeskoler omtaler hende i deres religionsundervisning. Ja det ved jeg jo ikke helt sikkert, men det er min ret klare overbevisning at ikke ret mange religionslærere taler om forskellen mellem Sharia og Fiqh, som netop er grundlaget for at Islam kan rumme kvinder som imamer ligesom kristendommen i dag har kvindelige præster.

Shirin Khankan er er strålende eksempel, som vi i Danmark burde være stolte af istedet for at mistænkeliggøre og nedgøre i medierne.

Lad os lære af Marcon og Frankrig 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.006 andre er allerede tilmeldt