Debat

2013: Medierne og den historiske sandhed

Medierne har endnu ikke fundet ud af, hvad der skete i 2013. Kan de ikke? Eller vil de ikke? Er der tale om amatørisme eller uvilje?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så skete det igen, denne gang i 21 Søndag på DR1 den 25. marts. I et oplæg om den ventende storkonflikt omtalte programmet de »forhandlinger«, der »gik i hårdknude« under folkeskolekonflikten i 2013. Men det var ikke, hvad der skete. Forhandlinger forudsætter, at parterne fremsætter krav, som de kan forhandle om. Men KL nægtede at fremsætte ét eneste krav, hvorfor der ikke foregik nogen forhandling. Det gjorde der heller ikke, da KL til sidst fremsatte et ultimatum, som – i sagens natur – ikke var til forhandling. På den baggrund måtte forligsmanden opgive at fremsætte et mæglingsforslag. Dette er den historiske sandhed. Er det den, vi skal høre i medierne og læse i historiebøgerne, eller er det KL’s manipulerede version om forhandlinger, der ikke fandt sted?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget