Blog
0   4

Eurovision

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Grenzgenial, portalen for tysk som fremmedsprog i folkeskolens ældste klasser, har nyt temaforløb om Eurovision Song Contest, ESC. Et fint forløb, der fik mig til at ønske, at flere havde mod nok til at synge på deres eget sprog.

I temaforløbet på Grenzgenials hjemmeside kan man finde fakta og tal om ovennævnte musikkonkurrence og noget om Tysklands bidrag hertil, nemlig Michael Schulte, en ung schleswig-holstensk musiker og sanger. Man kan også finde lidt historier om tidligere tyske sejre i ESC. Der er også lidt om andre tyske musikere og sangere, der dog ikke nåede til finalen i Lissabon, men har gjort indtryk. Især en gruppe, der synger på tysk/bayerisk og iklæder sig en blanding af tysk folklore og streetwear, nemlig gruppen voXXclub.

voXXclub synger på tysk og mener, at det er mest autentisk og det er det sprog som de, selvfølgelig, føler sig hjemme i og derfor kan udfolde sig bedst på. voXXclub mener også, at ESC skal tilbage til grundtanken med, at alle i konkurrencen synger på deres eget sprog, så man derved viser stolthed ved sit sprog og samtidig giver de, der følger konkurrencen lejlighed til at høre hvert lands sprog og tone.

Artiklen fortsætter under banneret

voXXclub har ret. Eurovision Song Contest bør komme tilbage til originalen. Jeg undersøgte, hvor mange af de tysksprogede lande, der egentlig synger på tysk i finalen i år og det var der ingen, der gjorde. Desværre. De synger på engelsk. Dengang Nicole vandt med "Ein bisschen Frieden" sang vi alle med (på omkvædet i hvert fald:-) Schön.

Frankrig, Spanien og Italien synger på deres eget sprog. Smukt. Hvorfor gør tyskerne ikke det mere? Det danske bidrag er også på engelsk ligesom hovedparten af de øvrige bidrag til konkurrencen. Engelsk er også smukt og fint, men det bliver lidt ensformigt og unuanceret når vi ikke får mulighed for at høre alle de skønne europæiske sprog i en (næsten) europæisk musikkonkurrence.

Eurovision Song Contest begynder 8. maj og slutter 12. maj. God fornøjelse.

Se mere her;

eurovision.tv/

www.grenzgenial.dk/de/ressort/eurovision-song-contest-2018

Hør/se voXXclub her;

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.882 andre er allerede tilmeldt