Lærerstuderendes Landskreds
0   36

Standup: Lærerstuderende vil være med til at tale lærergerningen op

De lærerstuderende på Campus Carlsberg har med videoen "Et blik på en lærer hverdag" formået at nå ud over rampen med budskabet om at tale lærerfaget op og har på tre dage haft over 600.000 visninger på Facebook.

Måske genkender du billedet.

Du træder ind i 3.b. Inden dagen er omme, har du bundet Sigrids snørebånd fem gange, trøstet William, der spillede fodbold med drengene fra 6. Hjulpet Johanne, der har ADD og ofte løber ud af klassen og Sofie, der bliver nervøs over Johannes udbrud. Overvejet om det er bedst, at gå ud efter Johanne eller ej, fordi Bertram og Tjalfe så ender twerkende på bordet, mens de viser halvpornografiske billeder på iPad'en til de andre. Du har spidset Hjaltes blyanter, så de ikke knækker - i øvrigt det eneste tidspunkt, hvor Hjalte sidder stille, og løst en konflikt mellem Ingeborg, Bella og Freja… Og nåh jo.. Så var der det med dagens læring i udsagnsord.

For et år siden mødtes den lokale afdeling af Lærerstuderendes Landskreds på Campus Carlsberg. De oplevede en stor mistillid til lærerfaget såvel i medierne som i offentligheden generelt. Hovedtemaet for mødet var, hvordan de som lærerstuderende kunne være med til at tale faget op. Efter at have kommet op med forskellige ideer fandt man frem til at finde en komiker at samarbejde med.

Formand for lokalafdelingen i LL Campus Carlsberg Andreas Mejlhede siger om forløbet.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi ville gerne lave et samarbejde med komikeren Michael Schøt. Dels fordi vi havde set hans video for Magisterforeningen, dels havde han taget mange politiske emner op på sjove måde, men skarpe måder, der sendte klare budskaber, altså netop det vi ønskede. Så det var fedt, at han var med på ideen og ville producere videoen".

Over hele landet er lokale LL-klubber med til at skabe en faglig professionsstolthed, fortæller Andreas Mejlhede. Meget sker gennem faglig fordybelse indadtil, gennem fyraftensseminarer og debatter, der skal få folk til at tage stilling til situationer og emner.

"Vi skal selvfølgelig også kigge indad og se på, hvordan vi selv kan vende den mistillid, vi har oplevet. Det hjælper ikke, at vi siger: jeg skal bare være lærer, når det ikke er realiteten og det er her vi kan arbejde indad på studiet. Men samtidig ser vi et behov for at vise lærernes arbejde udad, og derfor er vi også glade for at videoen med Michael er blevet modtaget så godt. Det viser, at folk er glade for at bringe lærernes professionelle stolthed og faglighed frem.

Lærerstuderendes Landskreds og Studenterrådet på professionshøjskolen UCC har støttet om projektet, så det har kunnet realiseres økonomisk. Se videoen på de Campus Carlsberg-studerendes Facebookside Lærerlivet:

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
294 andre er allerede tilmeldt