Blog
11   44

Hvor længe vil vi ydmyge os?

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Nok er nok” står der på mit profilbillede på Facebook. Det samme står der på rigtig mange andre offentligt ansattes profilbilleder i denne tid – og det med god grund. For nok ER nok, og det kan ikke siges for tit. Alligevel lader vi os ydmyge igen og igen, og man kan stille sig selv spørgsmålet, hvorfor vi ikke bare kaster håndklædet i ringen og accepterer nederlaget?

Ydmygelser er der nok af. Sophie Løhdes udtalelse om, at offentligt ansatte kun vil tage, men ikke give, er bare én af dem. Michael Ziegler bidrager med endnu én, når han mener, at vi offentligt ansatte ikke udviser samfundsansvar. Og den selvsamme herre slår i Debatten på DR2 fast, at det går rigtig godt i folkeskolen – og at flere lærere i øvrigt mener det samme – og efterlader derved mig i en apatisk choktilstand med udelukkende ét spørgsmål kørende rundt i skallen: Er det overhovedet kræfterne værd at kæmpe?

Hvor længe vil du ydmyge dig?

Artiklen fortsætter under banneret

Er det dét værd at blive ved med at kæmpe, når dem man kæmper imod på alle tænkelige måder har vist, at de ikke forstår – og at de ikke engang vil prøve at forstå? Hvis nok virkelig er nok, hvorfor smider vi så ikke bare håndklædet i ringen og lader dem gøre det, de sikkert har haft planlagt fra begyndelsen? Som barn af 90’erne spørger jeg ofte mig selv om dét, som Danser med drenge også spurgte om dengang: Hvor længe vil du ydmyge dig? Hvor længe vil du lade dem trampe på dig?

Nok er nok for Danmark

Ja, nok er nok. Men for os lærere – og alle andre offentligt ansatte – er det her ikke (kun) en personlig kamp for bedre arbejdsvilkår. Vi kæmper nemlig en kamp, der er meget større og vigtigere. En kamp for samfundet, - for det, der er tilbage af dét, vi engang kaldte vores velfærdssamfund. Som lærer ser jeg det smuldre lidt efter lidt ude i folkeskolen, og jeg er nødt til at råbe vagt i gevær og kæmpe. For min arbejdsgiver gør det tydeligvis ikke.  

Så kære KL, Sophie Løhde og Moderniseringsstyrelsen, tramp I bare videre. Ydmyg os alt det, I orker. Men vid, at selvom nok ikke er nok for os, så er nok nok for Danmark. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt