Blog
0   40

Skolernes udearealer appellerer ikke til bevægelse

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

For lidt over 20 år siden forlod jeg folkeskolen. Når jeg tænker tilbage på min tid på min daværende skole er det bestemt med gode minder i rygsækken. Jeg mindes især to gode ting. Lærernes kolossale betydning for min trivsel samt leg og bevægelse i frikvarterne. Derfor gør det blandt andet ondt at se, hvilket forfald skolernes udeområder efterhånden er i.

Foto: Trine Hemmer-Hansen

 

Ikke nok med at min datter efter sommerferien startede på min gamle folkeskole – så valgte vi oven i købet også for nogle år siden at købe hus klods op af skolen.

Jeg har gode minder fra skolen og nærområdet. Det er og var et trygt miljø at vokse op i. Vores husplacering har resulteret i rigtig mange gå/legeture rundt på skolens udearealer – optimalt for små børn.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Udearealernes manglende prioritering

På mine mange ture rundt om skolen har jeg dog bidt mærke i, at mange af skolens udefaciliteter ikke ligefrem lokker til leg og bevægelse. Der står blandt andet fodboldmål, som kunne ligne noget fra min tid, og flere små gårdhaver står simpelthen øde hen - fyldt med ukrudt.

Jeg ved, at der er økonomisk lavvande på rigtig mange skoler. Der er mange ting der skal prioriteres – men de skoler jeg har kendskab til, har udearealerne ikke ligget øverst på listen.

Forskning viser, at bevægelse har betydning for læring, trivsel og sundhed – men synet, der mødte mig på min gåtur med min datter her i dag, fik mig til at spekulere over, om den manglende kvalitet af udefaciliteter kan få eleverne til at vælge andre alternativer i frikvarterne end den friske luft og glæden ved bevægelse?

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt