Elviolinist Jens Elfing, percussionist Tira Skamby og Mathias Madsen Munch optræder i forestillingen "Baron von Münchausen – og jagten på verdens bedste flaske vin".

DR's huskomponist tager på skole-turne

I uge 12 tager DR Musikariets huskomponist Mathias Madsen Munch på turne i Sønderjylland med Levende Musik i Skolen og en forstilling om Baron von Münchhausen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(Rettelse: Overskriften og manchet er rettet, i det der var en misforståelse om, at Mathias Madsen Munchs virke som huskomponist i DR Musikariet hang sammen med forestillingerne i Sønderjylland. Det er ikke tilfældet. Forestillingen Baron von Münchhausen - og jagten på verdens bedste flaske vin udbydes alene under Levende Musik i Skolen. Rettet 19/3-2018 kl. 10.50)

Året er 1766. I hvert fald på scenen, hvor tre musikere inviterer indskolingselever ind i et orientalsk univers, hvor eleverne med Baron von Münchhausen og hans hjælper skal ud på en rejse for at finde verdens bedste vin til sultanen af Det Osmanniske Rige. Undervejs møder de Lytteren fra Libanon, Hvirvelvinden fra Wien og Jægeren fra Yemen i form af percussionisten Tira Skamby.

Det er komponist Mathias Madsen Munch, DR Musikariets huskomponist, der har skabt den musikalske fortælling, som involverer eleverne med dans, sang og rytmiske klap. Han er selv med på scenen som den musikalske fortæller.

"I denne forestilling har vi kostumer på. Det betyder meget for målgruppen, når man kan give musikken en dramaturgi", siger Mathias Madsen Munch.

Levende musik i skolen er klar med 103 grupper til næste skoleår 

De forestillinger, som han ellers står bag, kan skoler besøge i DR Koncerthus, men han sætter stor pris på at få mulighed for at optræde uden for København også:

"Når man kommer ud til skoler, hvor de ikke bare vader i tilbud, kan man virkelig mærke, at eleverne er på", siger han.

Selv om forestillingen passer bedst til indskolingselever til 1. og 2. klasse, vil der typisk være ældre elever til forestillingerne, når det tre mands ensemble rammer mindre byer.

"Så bliver der fyldt op. Og det virker også", siger Mathias Madsen Munch.

Sådan tager skolen godt imod musikere 

Når han ikke er på farten, forbereder han næste forestilling på DR Musikariet "De frygtede pirater", som har premiere til maj som skolekoncert i DR Koncerthuset.

DR Musikariet har en række skoletilbud på tværs af genrer. På hjemmesiden kan lærere finde inspiration og undervisningsmaterialer til forløb. Musikariatet samarbejder med blandt andre Levende Musik i Skolen, Musik og Ungdom og Børne- og Undervisningsministeriet om forskellige musikalske projekter.

DR Musikariet er netop begyndt at samarbejde med Musiklærerforeningen og Dansk Sang om koncerter og undervisningsmaterialer.

"Det er et af de samarbejder, vi ser meget frem til", står der på Musikariatets hjemmeside.

Læs mere

Findundervisningsmaterialer og skolekoncerter på DRMusikariatet