Debat

Hvor er tilliden blevet af?

Det bekymrer os meget denne udvikling vi er vidne til for tiden. Er det aftalt spil igen eller formår vi denne gang at holde fast i den danske model?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som tidligere folkeskolelærer og efterskolelærer tillader jeg mig, at komme med et indspark til debatten om de nuværende overenskomstforhandlinger og den mistillid vi oplever.

Det er dybt bekymrende at være vidne til. I 2013 blev vi kørt over uden, at blive spurgt. Det var kejserens nye klæder. Nu har den lille dreng talt og jeg oplever en stigende vrede og bekymring blandt mange af mine tidligere kollegaer. Det gør mig oprigtigt trist at være vidne til.

Hvor er tilliden blevet af?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvad gør tilliden ved os når den forsvinder?

Dette gør vi os nogle konkrete tanker om i "Dem og os eller findes der noget tredje?"

"Vi vil have Danmark tilbage som i de gamle dage.... strammer du garnet, så har vi balladen", sang Natasha. Det er den følelse jeg sidder med. En følelse af afmagt og fortvivelse. 

Vi vil have den demokratiske dialog tilbage. Refleksion og nysgerrigheden skal genfindes. Det gør vi helt konkret ved at afholde Fredags Tillidsbar i Aarhus og København.

Brian Degn Mårtonson, som netop forsker i tillid, kommer 23.Marts kl. 17.00 til Aarhus. Her vil han blive interviewet, så vi kan blive klogere på hvad tilliden gør ved os? 

Når vi taler om tillid, så er det oplagt også at tale om hvad der sker når tilliden forsvinder?

Der vil også være mad, musik, dans og Tillidsbarbajere. Øllen der gør Danmark fuld af tillid. 

Tillidsbar er et moderne forsamlingshus med Grundtvig i mente, højt til loftet med en gran af humor. Vi har behov for dialog og et styrket fællesskab. Vi har behov for at gentænke vores demokrati.

Hvis det ikke er nok, så vandrer vi også Tillidsvejen - en dansk Camino fra Viborg til Aarhus 1. Juli til 7. Juli. Dette er en langsom refleksion med mulighed for, at gennemtænke hvad det er for et Danmark vi ønsker?

Der afholdes Trust talks i Kragelund og Bering, hvor der også vil deltage spændende kapaciterter.

Vigtigst er at du kommer med og gør en forskel!!! 

På den måde sender vi et klart signal til respektive instanser om, at vi er godt og grundigt trætte af den nuværende situation.

#bethechange #bethetrust

Det vil også være en sympatimarch 7.Juli kl. 12.00. Her kan du tage et lokalt initiativ og gå i samme energi for, at vi netop kan sende en klart signal om skabe et tredje 

Sammen gør vi Danmark #tillidsbar.

Mere info om vores aktiviteter på www.demogos.com og Facebook.