Fransk
2   8

Danmark og Frankrig indgår aftale om et større sprogsamarbejde

Mandag underskrev undervisningsminister Merete Riisager en aftale med hendes franske modstykke Jean-Michel Blanquer. Aftalen skal styrke det sproglige og uddannelsesmæssige samarbejde mellem Frankrig og Danmark og er et bidrag til regeringens sprogstrategi.

Aftalen går blandt andet ud på, at de to lande fremover skal gøre mere for at udveksle erfaringer og sikre mobilitet blandt elever og lærere i de to landes uddannelsessystemer.

"Vi ser meget på os selv i Danmark - danske forhold, danske kvaliteter, danske rettigheder. Men vi må aldrig glemme at have udsyn mod resten af verdenen. Det skal vi give videre til vores børn og unge. De skal forstå værdien i at bliver klog på andre kulturer og eksempelvis læse fransk litteratur på fransk. Det skal den her aftale være med til at føre ud i livet," siger undervisningsministeren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

"I Frankrig sætter vi stor pris den nye bilaterale aftale, der skal styrke samarbejdet mellem vores undervisningssystemer. Den er et godt bidrag til de aktiviteter, der allerede nu understøtter mobilitetsaktiviteter i regi af Erasmus+. Som franskmand, men også som europæer, er jeg særlig tilfreds med, at vores hensigtserklæring viser en fælles vilje til at intensivere samarbejdet mellem vores skoler og vores lærere og på den måde styrke franskundervisningen i Danmark," siger Frankrigs undervisningsminister Jean-Michel Blanquer.

Ifølge pressemeddelelsen er aftalen med Frankrig første skridt til at styrke unges udsyn og mobilitet til europæiske lande, og det er planen, at der skal laves lignende aftaler med lande som Spanien og Tyskland.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.848 andre er allerede tilmeldt