Debat
0   33

Radikal forsonings-sludder

Der er ved at være politiker-kø ved håndvasken over 2013. Nu har den radikale Morten Østergaard også indfundet sig. Men virkelig beklagelse er der ikke tale. Man vedstår sig ikke sine gerninger, og så bliver alle beklagelser tomme ord og kynisk politisk strategi.

»Jeg fortryder, at L409 var skruet sammen på en måde, som efterlod mange i en situation, hvor de måtte lave et kæmpestort oprydningsarbejde,« siger den radikale Morten Østergaard til Jyllands-Posten og beklager, at »lovindgrebet ikke [gav] den ro om folkeskolen, som var ambitionen«.

Han »beklager sammenkoblingen« mellem lovindgrebet og folkeskolereformen og »ærgrer« sig over, »at folkeskolereformen blev født i en konflikt, som har hængt ved de efterfølgende år. Man bliver klog af skade«.

Artiklen fortsætter under banneret

Det lader det ikke til.

Regeringen og KL havde aftalt lockouten og lovindgrebet på forhånd, fordi loven var nødvendig til at finansiere reformen (eller nok snarere: man lavede en reform som alibi for at gennemføre et lovindgreb). Så giver det ikke mening, at Morten Østergaard i dag »ærgrer« sig over og »beklager sammenkoblingen«, som om det kunne have været anderledes. Reformen var bestemt til og kunne kun fødes i den konflikt, som regeringen og KL havde planlagt minutiøst. At tro, at lovindgrebet ville give »ro om folkeskolen« er fuldemandssnak, og påstanden om, at ro var »ambitionen«, er uvederhæftig: Ambitionen var at smadre lærernes arbejdstidsaftale og deres fagforening.

Hvorfor bliver Morten Østergaard og hans medkumpaner ved med at tro, at de kan lægge den gamle løgn i graven ved at begå en ny?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ