Blog
1   9

Kasserolle, kultur og kompetencer

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Nogle politikere trænger nok til lidt nyt, en opdatering, et boost fra ”os på gulvet” i folkeskolen. Så hermed lidt om, hvad der bl.a. sker i tyskfaget i dag.

Som tysklærer har jeg heldigvis rigtig mange muligheder for at give tyskfaget og det tyske sprog og den mangfoldige tyske kultur videre med variation, og derved give min glæde ved tysk videre til mine elever. Og ikke bare min glæde ved tysk men også glæden ved alle de engagerede og dygtige tysk-kolleger jeg bl.a. kan møde og blive inspireret af, hjælpe og blive hjulpet og guided af. På Facebook er jeg medlem af to grupper, ”faglig sparring for tysklærere” og ”Deutschlehrer (innen) in Europa”. Her mødes tysklærere og der sker noget hele tiden: Forløb, gode råd til prøven, tekster, film, grammatik, artikler, hjælp til tastatur, links til sjove indslag og forskelligt om tyske anliggender osv. bliver delt.

Så er der Goethe-Instituttets hjemmeside, der bugner af fantastisk undervisningsmateriale, tyskkurser, tyskøvelser, vejledninger og ikke mindst vidnesbyrd om, hvorfor det er vigtigt at lære tysk.

Artiklen fortsætter under banneret

Step-into-german; tysk musik, fodbold, film og Landeskunde.

Grenzgenial med gode autentiske tekster fra Der Nordschleswiger om bl.a melodi grandprix, højtider og fritid - tilpasset udskolings-niveau.

Meinunterricht.de om undervisningsplanlægning og masser af materiale.

Fint med kasserolle-bøjning, men tysk er så meget mere og så meget sjovere. Og fører i alle mulige retninger.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.888 andre er allerede tilmeldt