Debat

Musical-eventyr i Mørkhøj

Årets musical på Enghavegaard Skole byder på eventyrlige sange og kostumer, samt dukketeater, skydespil og en tre meter høj hval, som hovedpersonen bliver slugt af.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag og torsdag aften er der musical på Blaagaard Seminarium. 200 elever fra Enghavegaard Skole og deres lærere har brugt tre uger på at lave kulisser, kostumer og et eventyrligt stykke, der er inspireret af alt fra Pinocchio og Snedronningen til Klods Hans og Hans og Grethe.

Stykkets sange er af blandt andet Beatles, Pink Floyd, Alphaville og Cyndi Lauper, og er blevet nyfortolket til lejligheden.

Dybere mening bag

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvis man skal tro lærer og instruktør Jens Østerlund, får publikum en lige så cool og medrivende oplevelse som til sidste års Michael Jackson-musical, eller Beatles-musicallen året før. Og for elever og lærere er der, ud over glæden ved at lave en musical som de stolt kan vise frem, også en dybere mening bag.

 - Vi laver en årlig musical for at eleverne kan få et afbræk fra den daglige undervisning, få trænet kroppen og stemmen, og få mulighed for at spejle sig i hinanden på tværs af årgangene. Det giver rigtigt meget socialt, for eleverne lærer at samarbejde om nogle fælles mål, fortæller lærer Jens Østerlund, der har været instruktør på Enghavegaards musical i 15 år.

Bedre end fjerneren

Ifølge Østerlund er kvaliteten i stykket dog også et mål i sig selv. Stykket skal nemlig være så godt, at de kan tillade sig at tage penge for billetterne.

- Vi har prøvet at lave et ambitiøst stykke, bygget op som et road trip med smæk på, skæve karakterer og fuld musik. Et stykke, hvor publikum går hjem og tænker, at det var bedre end at bruge onsdag aften foran fjernsynet, og hvor de medvirkende er stolte over at have været med i noget, der er større end dem selv.

Musicallen spilles onsdag den 21. klokken 19 og torsdag den 22. klokken 17.30. Billetter kan købes på Enghavegaard Skoles kontor, Mørkhøj Parkallé 3. De koster 20 kroner for børn og 40 for voksne.