Anmeldelse Musik
0   166

Dansk Skolesangbog, 6. udgave

Dansk Skolesangbog, 6. udgave

Fakta


Titel
Dansk Skolesangbog, 6. udgave

ISBN
9788787790529

Pris
195 kroner

Sider
523 sider

Type
Bog

Forlag
Dansk Friskoleforening

Fællessangen har det godt i skolerne i disse år. "Dansk Skolesangbog" er endnu et udmærket bud på et repertoire til den gamle fællessangstradition, som ifølge forordet "lever i bedste velgående, men for at den kan bevare sin kraft, er der hele tiden brug for ny næring". Derfor er der blandt de 400 sange såvel kendte som mere ukendte, gamle og nye. 150 nye sange er kommet med i forhold til tidligere udgaver.

Artiklen fortsætter under banneret

"Dansk Skolesangbog" er udgivet af Dansk Friskoleforening og er især til brug i friskolerne. Den burde måske hedde friskolesangbogen, som der også har været fortalere for, for sangene er naturligvis udvalgt i forhold til friskolernes tradition. Det ser man for eksempel i den større andel af sange, der knytter sig til fortællinger om historie, bibelhistorie, eventyr, myter og sagn, end man sædvanligvis ser. Det betyder til gengæld også, at man her kan finde sange, som man forgæves har ledt efter i de øvrige bøger på markedet.

Det er en svær opgave at vælge sange til en ny sangbog, og man vil altid kunne finde sange, man synes skulle have været med, eller undre sig over en, der er udvalgt. Vurderingen af en sangbog til fællessang handler derfor mere om, hvorvidt den kan anvendes som sådan; dækker den tidsmæssigt og emnemæssigt? Har den et passende antal sange? Er kvaliteten af dem i orden? Og så videre. Og det opfylder den fint.

Bogen er solidt indbundet i pap, typografien god og tydelig, og alle sangene er gengivet med noder og becifringer. I hvert fald ét klassesæt af "Dansk Skolesangbog" bør findes på skolen.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.196 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks