Anmeldelse

Dansk Skolesangbog, 6. udgave

Dansk Skolesangbog, 6. udgave

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fællessangen har det godt i skolerne i disse år. "Dansk Skolesangbog" er endnu et udmærket bud på et repertoire til den gamle fællessangstradition, som ifølge forordet "lever i bedste velgående, men for at den kan bevare sin kraft, er der hele tiden brug for ny næring". Derfor er der blandt de 400 sange såvel kendte som mere ukendte, gamle og nye. 150 nye sange er kommet med i forhold til tidligere udgaver.

Fakta:

Titel: Dansk Skolesangbog, 6. udgave

ISBN: 9788787790529

Pris: 195 kroner

Sider: 523 sider

Type: Bog

Forlag: Dansk Friskoleforening

"Dansk Skolesangbog" er udgivet af Dansk Friskoleforening og er især til brug i friskolerne. Den burde måske hedde friskolesangbogen, som der også har været fortalere for, for sangene er naturligvis udvalgt i forhold til friskolernes tradition. Det ser man for eksempel i den større andel af sange, der knytter sig til fortællinger om historie, bibelhistorie, eventyr, myter og sagn, end man sædvanligvis ser. Det betyder til gengæld også, at man her kan finde sange, som man forgæves har ledt efter i de øvrige bøger på markedet.

Det er en svær opgave at vælge sange til en ny sangbog, og man vil altid kunne finde sange, man synes skulle have været med, eller undre sig over en, der er udvalgt. Vurderingen af en sangbog til fællessang handler derfor mere om, hvorvidt den kan anvendes som sådan; dækker den tidsmæssigt og emnemæssigt? Har den et passende antal sange? Er kvaliteten af dem i orden? Og så videre. Og det opfylder den fint.

Bogen er solidt indbundet i pap, typografien god og tydelig, og alle sangene er gengivet med noder og becifringer. I hvert fald ét klassesæt af "Dansk Skolesangbog" bør findes på skolen.