Anmeldelse Fransk
0   299

Vocabulaire et Communication

Vocabulaire et Communication

Fakta


Titel
Vocabulaire et Communication

Forfatter
Fabienne Baujault Borresen, Josefine Rosenkvist

ISBN
9788723036032

Pris
812,50 kroner

Sider
88 sider

Serie
Cooperative learning

Type
Bog

Forlag
Alínea

Udgivelsen af denne bog er en glædelig nyhed. Lærernes interesse for cooperative learning er enorm i disse år, fordi arbejdsstrukturen i sig selv fører til, at alle elever spiller en aktiv rolle, og at hver enkelt er medansvarlig for at nå et fælles resultat. Nu kan også fransklærerne med en overkommelig engangsinvestering komme i gang med dette indbydende materiale, der indeholder otte grydeklare undervisningsforløb til brug i 7. og 8. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Som det fremgår af titlen, er der fokus på ordforråd i en aktiv kommunikation. Holdet har gennemgået det pågældende ordforråd i forvejen, og derfor fungerer cooperative learning-opgaverne som øvelser i at anvende det i praksis, i en styret form. Til de otte forløb veksles mellem fem arbejdsstrukturer: duetlæsning, flashcard-spil, huskesedler, quiz og byt samt lyt-tegn-skriv. Forfatterne forklarer eksemplarisk enkelt, hvordan man gør, og da arbejdsstrukturerne går igen, bliver eleverne hurtigt fortrolige med dem. Desuden er de ret enkle, og derfor kan læreren relativt nemt selv producere lignende opgaver i den almindelige undervisning. Layoutet er indbydende med entydige tegninger i klare farver, som bevirker, at selv sort-hvide kopier er af god kvalitet.

Alle skoler med fransk på skemaet bør anskaffe dette materiale, og når første oplag hurtigt er revet væk, vil det være let at rette de par fejl, som er smuttet uden om korrekturen. Der er samtidig grund til at glæde sig til, at bog II om samtale og præsentation udkommer til efteråret.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt