Debat
0   149

Elevstyring i 6.-9. klasse

Ak ja, så vælter KL ansvaret over på eleverne, og erhvervslivet klapper i deres hænder - thi de ved ikke bedre. Man tror, at det betydelige frafald på erhvervsskolerne er folkeskolens skyld. Man foreslår, at klasserne brydes op fra og med 6. til og med 9. Eleverne skal så selv tage ansvar - nærmest udarbejde deres egen målsætning! Så tror man, at det skal »løfte« de svage.

Det er helt klart, at man ikke aner, hvad man har med at gøre - at tro, at det skulle styrke de svage, er mere end naivt. Det vidner klart om, at hverken folkene i KL eller de ansvarlige erhvervsfolk har den ringeste anelse om, hvordan virkeligheden er beskaffen. Modellen kan måske fungere nogenlunde for de dygtigste, men de svageste vil komme til at betale! De vil være fuldstændig prisgivet, når de ikke har en fast lærer at støtte sig til.

Artiklen fortsætter under banneret

Troen på, at eleverne er bedre til at »håndtere« situationen end en professionel, som bruger hele sin tid og al sin energi på at hjælpe, er tegn på, at man har slugt mediernes nedvurdering af folkeskolelærerne råt!

Ikke mærkeligt, at privatskolerne har succes på folkeskolernes bekostning - på trods af samme læreruddannelse.

De har jo fordelen af at kunne optage dem, hvis forældre interesserer sig for skole og uddannelse, og efterlade resterne - som ganske vist udgør det store flertal - i folkeskolen, som er forpligtet til at få det bedste ud af situationen. Det får man så - mærkværdigvis!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ