Blog
0   4

Kildetyper til prøven

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Har du fået undervist i de rigtige kildetyper? Er du opmærksom på kravene til opgivelserne? Det er ved at være sidste udkald.

Uanset om der bliver konflikt eller ej, er der ikke mange undervisningsgange tilbage, før vi skal trække til prøven i 9.

Eleverne kan tidligst trække tirsdag d. 3/4 og skal senest trække fem dage før de skriftlige prøver. På udtrækstidspunktet skal opgivelserne forelægge. 

Kravene til, hvad opgivelserne skal indeholde, er ændret og skærpet i de senere år. 

Der er krav om, at kilderne indeholder minimum fem eksempler på andre udtryksformer end tekst. Disse skal tydeligt angives i opgivelserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Der skal være eksempler på både fiktion og ikke-fiktion. I kristendom er tekst defineret som: Uddrag af religiøse tekster og bøger (eventuelt i bearbejdet form), myter og fortællinger, avisartikler, sangtekster, lovtekster og baggrundstekster.

Som eksempler på "ikke tekst" nævnes: 

Ikke-fiktion: Dokumentarfilm, genstande der indgår i religiøse sammenhænge, pressefotos eller hjemmesider og ekskursioner.

Fiktion: Musikvideoer, kunstbilleder, computerspil og musik.

Ydermere er der en vigtig ting at iagttage. Eleverne må kun bruge kildetyper til prøven, som de er blevet undervist i. Det vil sige, at en elev, der ønsker at anvende et uddrag af en dokumentarfilm, kun kan gøre det, hvis en sådan forekommer i opgivelserne.

Det er derfor meget vigtigt, at vi har så stor diversitet i vores opgivelser som muligt. Ud over de ovenstående kan man medtaget en statistik, en spillefilm, en fast og en levende reklame. 

På denne måde giver vi eleverne muligheder for at vælge de kildetyper, der giver mening for dem til at belyse deres problemstilling.

De fleste af os har to - tre undervisningsgange tilbage. Har man ikke nået så mange kildetyper, kan de måske nå at blive presset ind.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
975 andre er allerede tilmeldt