Anmeldelse Tysk
0   159

Ich will doch leben! / Halt an, Fremder

Halt an, Fremder

Fakta


Titel
Ich will doch leben!

Forfatter
Marliese Arold

Pris
90 kroner

Sider
85 sider

Type
Bog

Forlag
Easy Readers


Titel
Halt an, Fremder

Forfatter
Greta Gallandy

Pris
87,50 kroner

Sider
40 sider

Type
Bog

Forlag
Easy Readers

Et par nye udgivelser i serien "Easy Readers" har set dagens lys.

Artiklen fortsætter under banneret

Frilæsningsbogen "Halt an, Fremder" tager afsæt i rollespilsverdenen. L.A.R.P. - Live Action Role Play - hvor deltagerne opfinder deres egne figurer og livshistorier. Udklædningstøjet, specialeffekterne, for eksempel magiske dyr, tryllemidler, attrapvåben, naturen og sproget spiller en væsentlig rolle i spillet.

I bogen følger læseren den 14-årige Philipp, som bor i Berlin. Hans store interesse er fantasybøger. På en søndagsudflugt med familien til Waldsee begiver Philipp sig af sted på egen hånd og bliver, uden at være klar over det, pludselig aktivt involveret i et rollespil. 

Bogens niveau er begyndertrinnet og kan læses fra midten af 8. klasse. God læsbarhed, gloser forklaret på tysk, forklarende illustrationer og aktiverende opgaver giver en god helhed.

"Ich will doch leben!" henvender sig til 9. og 10. klasse på grund af både det sproglige niveau og indholdet. Bogens hovedperson Nadine bliver smittet med aids af sin kæreste. Nadines angst for at være blevet smittet, chokket over den barske sandhed efter hiv-testen, fortvivlelsen, de dystre tanker om det fremtidige liv og den store angst for at dø i en tidlig alder bliver meget detaljeret beskrevet. Bogens slutning signalerer, at hiv-smittede også kan få et kvalificeret liv.

Læsbarheden er god; der er meget få illustrationer og gloser. Opgaverne fokuserer overvejende på indholdsforståelse bortset fra enkelte sprog- og sprogbrugsopgaver. Men løsningsangivelser savnes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.909 andre er allerede tilmeldt